Aftensmad/ Højtider

Waldorfsalat – Sund julemad

WaldorfsalatWaldorfsalat med vindruer, bladselleri, æbler og valnødder er en skøn juleklassiker. Jeg tilføjede et par appelsinbåde for, at gøre salaten lidt mere “julet”. Waldorfsalat til juleanden eller flæskestegen er en fin kombination af, sødt, syrligt og et godt modspil til den fede julemad.
Brug evt. salaten til nytårsmaden. I denne opskrift får du en sundere udgave af waldorfsalat.

Frugt og grønt indeholder kostfibre, vitaminer, mineraler og andre sunde stoffer, de mætter godt og giver mange smagsindtryk. Førevarestyrdelsen anbefaler at vi spiser 600 gram frugt og grønt. Som tommelfingerregel siger man, at ét stykke svarer til 100 gram, så 600 gram svarer fx til 1 æble. Frugt indeholder dog en del naturligt sukker, derfor er det en god ide ikke at spise for meget frugt, men en potion af denne salat til julemaden skader ikke dit vægttab 😉

Waldorfsalat

Print opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 6 stængler bladselleri;
  • 2 æbler
  • 100 g vindruer
  • 3 dl Cremefraiche 18%
  • 1 spsk sukker kan evt. erstattes af akaciehonning.
  • 100 g valnøddekerner

Sådan gør du

1

Vend cremefraichen sammen med sukker.

2

Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen efterhånden, så de ikke bliver brune.

3

Tilsæt forsigtigt bladselleri, vindruer og valnødder.

4

Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag waldorfsalaten og kom den i en skål.

5

Pynt med vindruer og valnødder. ;Lad salaten stå koldt indtil den serveres.

No Comments

Leave a Reply