Dessert

Vafler med friskpresset appelsinsaft

Vafler med friskpresset appelsinsaftJeg er vild med vafler med en kugle is og god chokoladesauce og syltetøj til. Dennis og jeg fik en spontan ide om, at vi ville lave vafler og tænkte, at den opskrift jeg havde på pandekager kunne bruges. Det måtte komme på en prøve og resultatet var ikke dårligt. De var søde uden det blev for meget. Sødemen kom fra appelsinsaften.

Denne opskrift på er nem og overskuelig. Har du ikke et vaffeljern, kan denne opskrift bruges til pandekager. Appelsinsaft fra friske appelsiner, øl i dejen gør dine vafler/pandekager sprøde og knasende.
 

Historie om Vafler

Vaffel er bagværk på linje med pandekagen. De mest almindelige ingredienser er hvedemel, mælk og æg. De bages i et vaffeljern. Vaffeljern findes i flere forskellige varianter. Det mest almindelige vaffeljern det hjerteformet.
En kendt variant er det firkantede vaffeljern – belgiskevafler.

Vafler kaldes for jernkager. Det skyldes, at de bliver stegt i kagejern, som før i tiden var lavet af jern og lignede en stor tang med en form i enden. Formen til de tyndere jernkager har ofte et smukt mønster, mens formene til vafler er mere enkle. Vaffeljernets kant er høj, så vaflerne bliver tykkere og får et ternet mønster. Jernkager kendes helt tilbage til Middelalderen, og især i Norden, Tyskland, Frankrig, England, Holland og Belgien har de altid været populære. Indtil 1800-tallet var vafler oftest lavet med gær. Denne type ligner meget det, vi i dag kalder for belgiskevafler. Der findes mange opskrifter på vaffeldej, men håber du kan bruge min opskrift. – Velbekomme

Vafler med friskpresset appelsinsaft

Vafler med friskpresset appelsinsaft

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 400 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 6 æg
  • 3 dl mælk
  • 3 dl friskpresset appelsin saft
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • Til bagning: Margarine eller smør

Sådan gør du

  • Del æg i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggehvider til de er stiftpiskede.
  • Pisk de øvrige ingredienser sammen.
  • Vend de stiftpiskede æggehvider i dejen. - Det giver luftigere vafler.
  • Stil dejen på køl i ca. 30 min.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply