Mit vægttab

vægttabJeg har ikke altid været overvægtig. Mine vægtproblemer startede tilbage i mine teenageår, hvor jeg tog de første mange kilo på. Da jeg i midten af 20’erne fik min datter eskalerede min vægt.
Min vægt var oppe på 140 kg – jeg var ved at æde mig selv ihjel.

Inderst inde viste jeg godt, at jeg var overvægtig, men fornægtede, at jeg var overvægtig og de konsekvenser det indebar. Mine kilo kom ikke fordi jeg ikke kunne styre mig, når jeg så et kagefad eller en frokostbuffet. De kom, fordi jeg spiste mere end nødvendigt. Hvilket giver god mening, når jeg ser tilbage på, hvad der var skyld i min overvægt. – Mobning gennem hele min skoletid, svigt mm og maden blev min trøst. Maden havde vundet kontrollen over mig og der skulle mere end en kogebog med fedtfattige opskrifter til at løse problemet.

Gastrisk bypass

3 marts 2009 fik jeg en GBY på Mølholm i Vejle. Hvis nogen tror en GBY er en nem løsning tager i fejl.
Der gælder de samme ”regler”, som ved vægttab uden operation, dvs. sund kost og motion.
Operationen er en hjælpende hånd til, at opnå et vægttab. – Du skal selv gøre en indsats mht. kost og motion for at komme helt ned i vægt. – Et vægttab kommer ikke ved, at sidde hjemme i sofaen. 😉

Kampen op mod vægten

Jeg begyndte at interesser mig for madlavning, noget som aldrig havde sagt mig noget og i 2012 begyndte jeg på min uddannelse – PBA i ernæring og sundhed. Under min uddannelse lærte jeg min hjerne, at ingen mad er forbudt, men alt med måde – sjovt nok blev behovet mindre. Jeg spiser sundt i min hverdag, men jeg kan samtidig godt skeje ud og spise noget usundt. Det handler om alt med måde.

Min vægt i dag

Er i dag normalvægtig og kommer ALDRIG op på 140 kg. Jeg har lært at dække de behov, jeg før dulmede med mad, på andre måder. Efter mit vægttab, ændrede jeg mig personligt i takt med at jeg ændrer livsstil og den måde, jeg tænker om mig selv. Det tog lang tid for mig, at indse der var andre grunde end madglæde og slatten rygrad til min evige rutefart til køleskabet.

Find ud af hvad passer til dig og tilpas din livsstilsændring efter det. – Er sundhed for dig, at få 20 g chokolade hver dag, for så ellers at spise en sund og varieret kost? Vi er alle forskellige, så find ud af hvad præcis passer til dig. Hvad er der er rigtigt for mig, er ikke nødvendigvis rigtig for dig.