Dessert

Tiramisu med lagkagebunde

Tiramisu lagkageTiramisu-lagkage er næsten ligesom en klassisk tiramisu. Den er blot lavet på lagkagebunde i stedet for ladyfingers, og det gør den bare ekstra blød og lækker.

Jeg lærte denne italiensk dessert, at kende da jeg for mange år siden arbejde på Lalandia og er siden blevet vild med denne dessert. Da jeg tænke, at jeg ville lave tiramisu, slog det mig, hvorfor ikke prøve at lave det som en lagkage.
Derfor har jeg lavet den med lagkage med lysebunde og et lækkert og cremet fyld. Kagen kan med fordel laves dagen før den skal bruges. Hvilket jeg gjorde, da det giver cremen tid til at sætte sig, og kaffe/baileys blandingen får tid til, at trænge ned i lagkagebundene.
Der findes utalrige varationer af denne dessert med lagkagebunde, men her får du mit bud på denne skønne italiensk dessert med lagkagebunde. – Du kan evt. vælge som jeg har gjort pynte med jordbær.

Tiramisu historie

Mange danske turister, som har været på ferie i Italien, har på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med tiramisu som en del af et italiensk måltid. En dessert som for mange er kærlighed ved første mundfuld. Der er mange forskellige historier om oprindelsen af ​​Tiramisu. Den menes at stamme fra Toskana.
Tiramisu er en italiensk dessert, i lag bestående af ladyfingers, som er vædet med stærk kaffe (espresso) og f.eks. amaretto. Desuden udgøres den af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost) og æg, tilsat sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager. På italiensk betyder navnet tiramisu – kvik mig op. En effekt som kommer af det høje energi-indhold i form af æg og sukker, dertil koffeinen i den stærke espresso-kaffe.

Tiramisu-lagkage

Tiramisu-lagkage

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 2 bæger æggeblommer
  • 2 bæger æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 250 g mascarpone
  • 1 1 ⁄2 dl kaffe
  • 2 spsk Balieys
  • 3 lagkagebunde
  • 2 dl fløde

Sådan gør du

  • Pisk hviderne stive, og tilsæt halvdelen af sukkeret. Pisk, til sukkeret er opløst, og du har en stiv marengs.
  • Flæg vaniljestangen, og skrab kornene ud. Brug lidt af det resterende sukker til at skille kornene ad, og kom vaniljesukkeret op til æggeblommerne sammen med resten af sukkeret.
  • Pisk, til massen er lys og luftig. Tilsæt mascarpone, og pisk igen, til cremen er ensartet.
  • Vrid den opblødte husblas, og kom den op i en gryde. Smelt det ved middel varme.
  • Tilsæt mascarponecremen lidt ad gangen, så den smelter sammen med husblassen. Den må endelig ikke blive for varm, og husblassen skal kun lige være smeltet. Lad massen køle af til stuetemperatur.
  • Vend den til sidst sammen med de stiftpiskede æggehvider og flødeskum
  • Bland kaffe og Amaretto sammen i en skål.
  • Stænk den med kaffeblandingen. Hæld en tredjedel af cremen over.
  • Gentag dette, til alle lagkagebundene og al cremen er brugt, og sæt så kagen på køl natten over.
  • Drys kagen med kakaopulver, lige inden den skal serveres. Du kan evt. vælge som jeg har gjort pynte med jordbær.

Noter

Hvis du vil have en flot kant, kan du sætte en kagering om lagkagen og fore formen med konditorplast eller lignende.
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply