Aftensmad

Svensk pølseret – fedtfattig

Svensk pølseretSvensk pølseret er en dansk klassiker, det er nemt at lave, som både børn og voksne kan lide.
Det er billigt og hurtigt måltid. Altså god mad der er let at lave – det skal man ikke klage over 😉
Jeg har lavet denne svensk pølseret ud fra, hvad jeg kalder en letter udgave. De klassiske råvarer pølser, kartofler og løg er der, men har skiftet fløden ud med et sundere alternativ.
Hvis man ønsker det kan mælken skiftes ud med fløde eller bruge madfløde med lav fedt%.

Svensk pølseret er en af de retter, der er nem at lave til mange mennesker. Jeg ganger oftest opskriften op med 2 og kommer resten i fryseren til en dag, hvor jeg er sent hjemme eller der ikke er meget energi til at lave aftensmad. Du kan naturligvis peppe den op efter smag og behag, f.eks. med grøntsager, udskifte kartofler med pasta for en anderledes opskrift, men velsmagende alligevel. 🙂

 

Svensk pølseret

Svensk pølseret

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 3 store løg
  • 1 tsk. stærk paprika
  • 1-2 dl ketchup
  • 800 g pølser – Brug evt. kylligepølser.
  • 4 dl mælk
  • salt og peber efter smag.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i vand til de er møre.
  • Hak løgene og skær pølserne i stykker og svits dem i olie.
  • Tilsæt paprika og smag til med salt og peber.
  • Kom kartoflerne i og tilsæt mælk og ketchup.
  • Lad retten simmer i ca. 10 min. Pynt med purløg.

Noter

Du kan evt. bruge glaskartofler. Det skal ikke forkoges.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply