Sunde pølsehorn
Frokost, Madpakke, Mellemmåltid

Sunde pølsehorn 180 kcal pr stk.

Sunde pølsehornDet kan til tider være svært at finde på nye og spændende indslag til madpakken, men med sunde pølsehorn i fryseren har du altid lidt at variere med. Hvilket kan være et afbræk til de klassiske rugbrødsmadder, som både børn og voksne kan blive træt af i længden. Du kan lave pølsehorn med både: wienerpølser, kyllingepølser eller brunchpølser. I denne opskrift er der ikke smør eller sukker i og den lille smugle sukker, der er i bruger gæret. Jeg har i disse sunde pølsehorn brugt kyllingpølser og Manitoba hvedemel. Manitoba mel gør dejen blød, elastisk og nem at arbejde med og har et højt protein indhold.

Hvor pølsehorn egentlig stammer fra, vides ikke med sikkerhed. Sikkert er det dog, at arbejdere i 1600 tallets England spiste pølsehorn. Eller brød med pølser i til frokost. Det kaldte man ’pigs in a blanket’ – altså grise i et tæppe/svøb. Lige som man ikke helt ved. hvor pølsehornet stammer fra, så er det usikkert præcis hvad, den korrekte opskrift på pølsehorn er. De fleste vil nok hævde, at man skal bruge en gærdej. Lige som til f.eks. boller, men man kan faktisk bruge færdig pizzadej eller butterdej. Ved at bruge fx. færdig pizzadej er pølsehornene knap så sunde.

Skal der ketchup i et pølsehorn?

Dette spørgsmål deler vandene. De fleste ville nok sige ja, men deler man adresse med en lille (eller stor) tomatketchup-hadende person, vil man vide, at det ikke er alle pølsehorn, der skal ketchup i. Er du meget vild med tomater, kan du f.eks. servere pølsehorn uden ketchup i. Jeg blander en skål med ketchup og oregano som jeg pensler mine pølsehorn med inden jeg lægger pølsen på ruller sammen. Du kan evt. komme oregano i dejen. Har du lidt revnet gulerod kan dette også kommes i dejen. Jeg bruger mellem 50-100 g i dejen.

Sunde pølsehorn

Sunde pølsehorn 180 kcal pr stk

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 2 dl lunken vand
  • 6 g rød tørgær (25 g frisk gær)
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk Fiber HUSK (kan undlades)
  • 1 tsk bage enzymer (kan undlades)
  • 250 g Manitoba hvedemel
  • 10 stk kylling pølser
  • 10 tsk sukkerfri ketchup

Sådan gør du

  • Bruger du frisk gær: Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olie.Tilsæt melet lidt af gangen og rør og ælt dejen godt sammen.
  • Tør gær: Alle ingredienser hældes i en røreskål og røres godt sammen.
  • Stil dejen til at hæve med et viskestykker over skålen i 30 minutter.
  • Når dejen har hævet deles dejen i 10 stykker og hver bolle rulles ud til en lille oval dejplade og læg 1 pølse på midten.
  • Kom 1 tsk sukkerfri ketchup på midten af dejen, inden pølsen lægges ovenpå. Fold dejen sammen om pølsen og læg pølsehornet med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter imens ovnen varmes op.
  • Pølsehornene pensles med mælk eller æg og drysses med sesamfø inden de bages i midten af ovnen.
  • Bagetid: 20 minutter ved 200 grader.

Noter

Næringsindhold pr 100 g.
Fedt Protein Kulhydrat Kcal
9,57 7,82 22,9 214
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar