Aftensmad

Sund kartoffelsalat med oliedressing

sund kartoffelsalatSund kartoffelsalat- Vi danskere elsker kartofler i alle afskygninger og kold kartoffelsalat er ingen undtagelse. Kartoffelsalat er lige så fast indslag til de danske grillmiddage, som kartoflerne i de færdigkøbte salater fra Flensted, K-salat, Gråsten m. fl. er slatne. Men kartoffelsalat behøver ikke være lig med E-numre og dårlig smag! Jeg har gennem tiden lavt kartoffelsalt med creme fraiche dressing og K-salat dressing, men det skader aldrig, at prøve noget nyt og hvor du kan bestemme smagen i din kartoffelsalat.

I denne opskrift får du en skøn kartoffelsalat fyldt med persille og friske forårsløg. Olie, citron og hvidløg udgør en let dressing, der både er sundere end den traditionelle creme fraiche dressing og passer perfekt til de friske krydderurter.

SUND KARTOFFELSALAT 4 pers

800 g kartofler
1 bdt forårsløg
2 bdt persille
1 fed hvidløg
3 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
salt peber
Vask kartoflerne grundigt, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt. Kom dem i en gryde, og hæld vand på, så det dækker.Tilsæt salt og kog kartoflerne i 10-20 minutter afhængig af størrelse. Stik i dem med en urtekniv eller strikkepind – de skal være møre men stadig faste. Skyl forårsløgene, og skær dem i skiver. Skyl persille og mynte, og lad det dryppe af. – Hak det fint. Riv eller pres hvidløget, og bland det med citronsaft og olie. Smag til med salt og peber. Hæld vandet fra de kogte kartofler, og lad dem køle lidt af. Skær dem i mundrette stykker, og bland dem sammen med forårsløg og de grønne krydderurter. Hæld dressingen over kartoffelsalaten, eller servér den ved siden af.

0

You may also like

No comments

  • kartoffelsalat med knorr dressing — Diannas opskrifter

    […] Typisk er der mellem 130-200 kcal pr. 100 g i en købt variant, hvorimod du selv kan lave en velsmagende kartoffelsalat på 80-100 kcal pr. 100 g. Typisk spiser man mellem 200-300 g kartoffelsalat til aften, og i en færdig købt varianten af kartoffelsalat er der i nogle kartoffelsalater fx 434 kcal. Du kan også vælge den kartoffelsalat, du har lyst til og er den med et højt kalorieindhold, kan du spise en mindre portion af den. – “Alt med måde“, og i moderate mængder Har du travlt og ikke har tid til at gøre en masse ud af din kartoffelsalt, kan du bruge min opskrift, som er lige til. Har du en rest kartofler fra dagen før er det hurtigt, at lave kartoffelsalt. Hvis du har god tid kan du bruge min sund kartoffelsalat […]

    13. juni 2019 at 1:26 Reply
  • Leave a Reply