Squashkage
Brød og kager

Squashkage med ostecreme

SquashkageEn lækker og svampet squashkage med lime ostecreme er perfekt at servere til eftermiddagskaffen. Den er nem at lave og kan fint forberedes om morgnen og nydes om eftermiddagen efter en evt. tur i skoven i det dejlige efterårs vejr.

Squashkage er en klassisk kage, der dog er mange varianter af. Nogle bruger olie, andre smør. Mængden af squash kan varieres, og nogle foretrækker squashkagen med ostecreme på toppen. Andre vil have kagen som den er. Du kan evt. bage Squashkagen i 12 muffinsforme og servere dem uden glasur. Kagen holder sig svampet og lækker i flere dage pga. fugten fra squash og rosiner. Du kan snildt bage kagen en dags tid i forvejen, hvis bare den pakkes godt ind. Jeg ville vente med at fordele glasuren indtil den skal serveres. Kagen kan sagtens laves uden rosiner, hvis ikke man er fan af den slags.

Squash, courgette eller zucchini er navnene på en af mine favoritgrønsager, og den er i sæson lige nu. Haverne og forretningerne bugner af squash, og du kan med stor sundhedsfordel spise den skønne grønsag med de mange charmerende navne. Den grønne agurkelignende grønsag er i familie med græskarrene, i virkeligheden er squash en form for umodne græskar. Squash kommer i adskillige varianter og kan findes i både grønt og gult samt i runde som aflange former, og squash passer med sin milde smag til stort set alle retter

Inspiration: Gulerodsmuffins med protinella

Squashkage

Squashkage med ostecreme

Print opskrift Pin opskrift Kommenter

Ingredienser

  • 2 store æg
  • 2 1/2 dl Rørsukker
  • 1 1/4 dl olie
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1-3 tsk kanel
  • 3 dl revne gulerødder eller squash
  • 2 dl Rosiner (eller afdryppet ananas )
  • Glasur
  • 100 g Philadelphia-smøreost naturel
  • 1 dl Flormelis
  • skallen af 1/2 usprøjtet lime
  • 1 spsk limesaft
  • Til formen
  • smør eller margarine
  • 1 dl Rørsukker

Sådan gør du

  • Formen, der skal være en lille en, 20 x 30 cm, smøres, og rørsukkeret drysses i.
  • Æg, rørsukker og olie piskes sammen.
  • Hvedemel, bagepulver, salt, kanel og vendes ned i dejen.
  • Squash samt ananas tilsættes, og dejen røres grundigt sammen.
  • Massen hældes op i formen, og squashkagen bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter.
  • Pisk flødeost, flormelis, vanilje og limesaft sammen. Smør det ud på den kolde squashkage og drys limeskal udover.
  • Server kagen med det samme. Kagen kan sagtens holde et par dage i køleskabet.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar