Skyr med bær
Dessert, Morgenmad, Protein

Skyr med bær

Skyr med bærSkyr med bær kan evt. bruges som dessert eller som sund morgenmad. Du kan evt komme lidt hakket mandler oven på jordbærene. Jeg elsker den stille morgenstund, hvor man kan at sidde i ro og fred og nyde morgenmaden. Jeg elsker at gøre noget ud af morgenmaden. Morgenmad skal være lækkert og give en god start på dagen.

Der er mange fordele ved at spise skyr til fx. morgenmad. Udover at bruge skyr til denne opskrift, kan skyr bruges til bl.a., at blende med bær, banan og lidt juice til en skøn morgenmads smoothie. Røre op med krydderier eller urter og bruge som dip til fx grøntsags stave. Blande med lidt mayonnaise og sennep og bruge som dressing til fx en coleslaw. Bruge skyr rørt op med vaniljesukker som erstatning for føldeskrum til fx. tærter mm.

Jeg har valgt, at bruge jordbær og hvis du bruger jordbær får du en masse gode vitaminer og mineraler. I jordbær er der få kalorier – mere præcist er der kun 41 kcal pr. 100 gram. Jordbær er en af de frugter, der indeholder allerflest C-vitaminer, og samtidig har det et højt indhold af kostfibre i forhold til andre vandholdige frugter og bær.

Hvad er skyr

Med sit høje indhold af protein og lave indhold af fedt, er skyr blevet et skyhøjt hit hos mange, der gerne vil tabe sig eller bare leve sundt. En af grundene til, at skyr er blevet så populært, er, at det høje proteinindhold gør, at man føler sig mæt i længere tid. Derfor er skyr et oplagt valg til morgenmad og mellemmåltider. Men du kan faktisk bruge skyr til alle dagens måltider.

Da skyr er et surmælksprodukt, smager det surt. Derfor er producenter begyndt at fremstille skyr med smag, fx skyr med vanilje, skyr med hindbær og skyr med jordbær – mange af varianterne findes endda i portionsstørrelser, så man let kan have et sundt mellemmåltid med på farten. Når skyr er tilsat fx bær, vanilje eller andre smagsstoffer, stiger indholdet af kulhydrat ofte markant, da smags stofferne kan suppleres med sukker. Skyr er som andre mælkeprodukter en god kilde til calcium. Calcium styrker tænder og knogler. Er du over 50 år og kombinerer du calcium med D-vitamin, kan du forebygge knogleskørhed, som rammer 1 ud af 3 kvinder i overgangsalderen.

Inspiration: Frugtsalat med skyr

Skyr med bær

Jordbær med skyr

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 1 pers

Ingredienser

  • Skyr
  • Jordbær
  • Evt. mandler

Sådan gør du

  • Fyld et par bær nederst i glasset. Dernæst et nyt lag skyr. Sådan fortsætter du til glasset er fyldt. Du kan evt komme lidt hakket mandler oven på jordbærene.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar