Brød og kager Snack

scones – nemme og lækkere

sconesScones er en hurtig bolle, bagt med bagepulver og ikke med gær. Hemmeligheden ved at lave scones, der er knitrende sprøde udenpå og fløjlsbløde, luftige og svampede indeni.
Der findes nærmest ikke noget bagværk, der er mere simpelt at bage. Det er nok primært den almindelige og den med chokolade, som vi kender, men faktisk er det (heldigvis) muligt at variere på alle mulige måder, så de kan spises hele dagen. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad en scone skal smage af.

Scones er lækre til en ekstravagant morgenmad i weekenden eller til fødselsdagen – og så smager de selvfølgelig skønt som en sød eftermiddags forkælelsesret til hygge med familie og venner. Jeg penslede med æg og dryssede perlesukker på. I dejen tilføjede jeg 1 tsk reven appelsinskal. Brug evt. dine scones i madpakken som et mellem måltid. Fx. sammen med en banan.

Ingredienser

  • 500 g mel
  • tsk salt
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 30 g sukker
  • 125 g smør
  • dl ylette
  • 100 g grofthakket chokolade
  • evt. 1 tsk reven appelsinskal

Sådan gør du

  • Bland mel, salt, bagepulver, vaniljesukker og sukker.
  • Smørret smuldres i melet. Tilsæt ylette og ælt dejen glat
  • Chokoladen æltes hurtigt i så det ikke når at smelte
  • Rul dejen ud i ca 2 cm tykkelse og stik dine scones ud med en udstikker – ca. 5 cm i diameter
  • Pensel med æg eller mælk. Bages ved 200 grader C i ca 15-20 min (alm. ovnvarme)

Noter

Har du ikke ylette kan A38, cultura bruges.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply