Aftensmad Frokost

Salatwrap med krydret oksekød

Salatwrap med krydret oksekødSalatwrap er en mættende wrap, med krydret oksekød og grønt som fyldes i sprøde salat/kålblade sammen med skyr og chilisovs.
Sammensætning af disse råvarer giver en skøn smags oplevelse. Og giver dig en masse gode proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer, mineraler og kostfibre.
Fiberindholdet sikrer dig en god mæthed og med til, at stabiliserer dit blodsukker. Det er en fordel for dit energiniveau. I denne opskrift får du protein fra fx. kødet samt sundt fedt fra avokado, som er med til at give din krop mæthed, stabilt blodsukker og ikke mindst god forbrændingseffekt.

Salatwrap/Kålwraps er et glimrende alternativ til brød og pandekager. Og er et sjovt alternativ som “beholder” for kød og grønt i stedet for de mere almindelige wraps/tortillas. Salatbådene ikke så kalorietunge og indeholder ingen gluten. Hvis familien er for salatforskrækket, kan du serverer i et pitabrød eller en tortilla og så indgår salaten bare som fyld. Finten er derfor at bruge kålhovedet på flere måder, så det ikke ender med at ligge bagerst i køleskabet, hvor det bliver slattent, og du undgår at dine smagsløg kører træt af at skulle spise det samme. Ikke alle børn er vilde med kål, du kan evt. bruge salatblad istedet for.

Der er rigtig mange kalorier at spare, hvis du bytter tortillaen ud med et salat/kålblad. Hvor en almindelig tortilla indeholder 189 kcal, indeholder et kålblad nemlig kun 15 kcal. Derudover er de traditionelle lyse tortillaer strippet for vitaminer og mineraler og kostfibre, mens kålbladet indeholder et mylder af mikroskopiske plantestoffer, som beskytter dig mod alt fra blodpropper til kræft.

Krydret salatwrap

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 2 pers

Ingredienser

  • 6 store salat/kålblade
  • 150 g små tomater
  • 1 lille rødløg
  • ½ agurk
  • 1 avokado
  • 1-2 grønne chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød 3-7 %
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • ½ dl vand
  • tsk. st. spidskommen
  • Salt (peber)
  • dl skyr
  • Sambal oelek (stærk chilisovs, mængde efter smag og behag)

Sådan gør du

  • Skær tomater, løg, agurk, avokado og chili i mindre stykker.
  • Varm en pande op. Tilsæt olien og det hakkede kød. Steg under omrøring til kødet skifter farve. Findel evt. med en gaffel.
  • Tilsæt derefter tomatpuré og steg yderligere 20 sek. under omrøring. Hæld vandet på og tilsæt krydderier. Lad det småsnurre et par minutter.
  • Fyld salatbladene med kød, grønt, skyr og sambal oelek.

Noter

Hvis du gerne vil have en blødere wrap, kan du dampe kålbladene helt kort, inden fyldet kommes i. Du kan lave små kålpakker med fyld og tage dem med på madpakken.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply