Brød og kager/ Snack/ Stop madspild

Romkugler – En lettere udgave

RomkuglerRomkugler er nærmest en nationalspise i Danmark. I Østjylland kendes de som “trøfler” eller “trøffelkugler“, mens de på Mors går under navnet “sputnik“.

Hvem har ikke prøvet, at stå tilbage med en halv kage efter at have holdt fødselsdag og orker ikke at tygge dig igennem kage resterne de næste tre dage. Det er en fantastisk måde at bruge kage rester på og derved undgå madspild.
Det er rent faktisk nemt at lave, romkugler som typisk er baseret på kage rester. Du kan fx. bruge Wienerbrød, fastelavnsboller, wienerbrødskager eller -stænger. Bløde kager som bradepandekager og diverse muffins.

Når jeg bager kager kommer jeg resterne i en frysepose og løbet af ingen tid kan jeg lave en omgang romkugler. (Hvis du ikke har kagerester i fryseren, kan du bruge en færdig skærekage fra Netto eller lign.) Hvor sunde dine romkugler bliver afhænger af hvilket slags kage rest du bruger. Når jeg putter krymmel på bruger jeg på et stykke sølvpapir og hælder det ønskede krymmel på og triller mine kugler på sølvpapiret. Bruger oftest kokos, chokolade eller tivolikrymmel. Opbevares på køl indtil de skal spises.

Inspiration Havregrynskugler med appelsin og kaffe

Romkugler - En lettere udgave

Print opskrift
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 400-500 g kagerester
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 spsk mørk rom eller eller essens
  • ½ dl kakaomælk
  • 2 dl marmelade - fx hindbær eller jordbær

Sådan gør du

1

Det hele køres på røremaskine og smages ekstra til, hvis der er noget, man gerne vil have, at det smager mere af.

2

Kuglerne rulles i kokos eller chokoladekrymmel. Sæt kuglerne i køleskabet til de skal serveres.

Noter

Hvis du bruger chokoladekage, kan du evt. bruge mindre kakao. Romkugler kan fryses, men eller holder de sig 3-5 dage i en lufttæt beholder i køleskabet.

No Comments

Leave a Reply