Rødkålssalat med appelsin
Aftensmad, Højtider

Rødkålssalat med appelsin – et frisk pust til den tunge julemad

Rødkålssalat er et frisk pust til den tunge julemad. Det er sundt, det smager fantastisk og pynter med sin smukke farve på ethvert middagsbord. Nogle vælger at servere rødkålssalat fremfor den klassiske hjemmelavede rødkål juleaften, og den harmonerer da også rigtig godt med flæskesteg, gås eller salte andelår. Er du ikke til rødkålssalat, kan du evt servere en waldorfsalat


Rødkålssalat er dejligt frisk og farverigt tilbehør, som harmonerer perfekt med julens lidt tungere retter eller som en salat til grillmaden på en lun sommerdag. Brug rødkål i en lækker salat med fx appelsin, æble, valnødder og granatæblekerner. Mulighederne er mange, når det kommer til rødkål, og farven gør, at alle variationer pynter på middagsbordet. Rødkål er en af vore ældste grønsager, og og er rig på vitaminer som C-vitamin og kostfibre. Rødkål indeholder meget få kalorier og mætter godt på grund af de mange kostfibre, der giver en rigtig god mæthedsfølelse.

Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • ½ lille rødkålshoved
  • 1 appelsin
  • 1 håndfuld rosiner
  • DRESSING
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 2 spsk rød saftevand (ufortyndet)
  • 1 spsk hvidvinseddike

Sådan gør du

  • Fjern stok og de groveste dele af rødkålen og snit den herefter i supertynde strimler.
  • Du kan evt. bruge en food processor. – Jeg brugte min salat snitter til min Kenwood køkkenmaskine.
  • Kom rødkålen i en stor skål og tilsæt appelsinstykker, rosiner.
  • Rør dressingen sammen, smag til med salt og peber og vend den i salaten. Lad salaten trække på køl til servering
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

  • Reply Klementinmousse med chokolade — Diannas opskrifter 29. maj 2019 at 10:42

    […] Klementin er som så mange andre citrusfrugter rig på C-vitamin. Ved at spise 3 klementiner får man dækket ens daglige behov for C-vitamin. Der er kun få kalorier i klementiner, da man ved at spise 100 gram af frugten blot indtager 43 kcal og sølle 0,1 gram fedt. Klementiner sælges i Danmark fra oktober til februar – nogle gange helt ind i marts og april. Klementinerne vi køber i Danmark kommer typisk fra middelhavsområdet og er som oftest ikke økologiske. Det betyder, at der kan sidde mange pesticidrester i skrællen. Brug fx. Klemmentiner i Rødkålssalat […]

  • Skriv en kommentar