Dessert

Rabarbertrifli

RabarbertrifliRabarber er lig med sol, sommer og lækre søde sager. Rabarber er ikke en frugt i botanisk forstand, men en grønsag. Rabarber bruges dog som regel som en frugt i madlavningen, fx til tærter, kage og kompot. Men faktisk kan rabarberkompot være et lækkert tilbehør til kylling, kalvesteg, lam eller stegt fisk, såsom sild, hornfisk eller laks. I stedet for vanilje kan man prøve at krydre kompotten med chili, ingefær eller stjerneanis. Der er forskellige rabarbersorter. De tynde stilke af jordbær- og vinrabarber smager bedre og har mere farve end de tykke, grønne stilke fra andre rabarbersorter. Men de er alle gode, hvis de er friske og ikke for store.

Rabarbertrifli

4 pers.
400 g rabarber
3 spsk, sukker
Vaniljecreme
2 æggeblommer
2 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljepulver
1 dl piskefløde
Kompot: Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom rabarber, sukker i en gryde og kog dem sagte og under omrøring til en tæt kompot. – Der må gerne være lidt rabarberstykker tilbage i kompotten. Køl kompotten af. Vaniljecreme: Pisk æggeblomme, vaniljepulver og sukker til en luftig tyk æggesnaps. Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend flødeskum sammen med æggesnaps til en lækker creme. ;Kom rabarberkompot i et glas. Kom lidt knust macroner hen over og slut af med vaniljecreme.

0

You may also like

Leave a Reply