Rabarbertærte
Brød og kager, Dessert

Rabarbertærte til 6 personer

Rabarbertærte er en rigtig sommerlig tærte. Brug evt. rabarberne fra haven til at lave en skøn rabarbertærte. Rabarber er ikke en frugt i botanisk forstand, men en grønsag, og oven i købet en sund en af slagsen. Den indeholder kun 3 g kulhydrat og 4 g kostfibre pr. 100 g. Desuden indeholder rabarber mineraler og vitaminer, og er især rig på vitamin A og C. Vitamin A er et fedtopløseligt vitamin, som er nødvendigt for blandt andet syn, forplantningsevne, immunforsvaret, regulering af arveanlæg, slimhinder og vækst. Vitamin C har betydning for immunforsvaret, beskytter måske mod virus og bakterier, fremmer heling, nedsætter kolesterolindhold i blodet, naturligt afføringsmiddel, styrker cellerne.


Rabarber bruges dog som regel som en frugt i madlavningen, fx til tærter, kage og kompot. Men faktisk kan rabarberkompot være et lækkert tilbehør til kylling, kalvesteg, lam eller stegt fisk, såsom sild, hornfisk eller laks. I stedet for vanilje kan man prøve at krydre kompotten med chili, ingefær eller stjerneanis.

Rabarbertærte

100 g sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
kornene fra ½ vaniljestang
100 g marcipan i små terninger – kan undlades og evt. erstattet med mandelessens.
300 g rabarber i små skiver
4-5 spsk. rørsukker
Pisk æg og sukker godt. Rør smørret i lidt ad gangen. ;Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniljekorn sammen, og vend det i dejen. ;Vend til sidst marcipanstykkerne og 1/3 af rabarberstykkerne i dejen. Fordel dejen til rabarbertærte i den smurte form med løs bund, med en diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm .
Læg resten af rabarberstykkerne oven på dejen, tryk dem lidt ned, og drys den ubagte rabarbertærte med rørsukker.
Bag rabarbertærte midt i en 170° varm ovn i 30-35 minutter. ;Rabarbertærte skal helst serveres lun med flødeskum eller vaniljeis til.

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar