koldskål
Mellemmåltid, Protein

Proteinrig koldskål med appelsin

Koldskål er en del af den danske sommer. På en varm sommerdag er koldskål med masser af jordbær i både hurtigt og let at lave. Er appetitten ikke er så stor er det et dejligt let måltid. Kan evt. serveres som dessert. Koldskål med skyr er en dejlig og sundere udgave af den traditionelle koldskål, som du køber i butikkerne, der er fyldt med tomme kalorier. Denne opskrift er utrolig nem at lave, og ved at lave den selv, kan du justere smage og konsistens præcis som du ønsker den skal være. Jeg har valgt at bruge skyr, for at højne proteinindholdet og dermed gøre den lidt sundere.

For at undgår, at tilsætte sukker brugte jeg skyr vanilje, som jeg syntes tilført en perfekt sødme koldskålen. Hvis du bruger neutral skyr kan du evt. søde med lidt honning. Denne opskrift er med skyr. Men du kan erstatte skyr med ymer, som de helt traditionelle opskrifter er på (som mormor lavede den).
Opskrift er god til dig, som evt. lige har fået en fedmeoperatione. – Hele potionen indeholder 25 g protein.
I opskriften er der opgivet 2 spsk. appelsinsaft. Jeg brugte saften fra en hel appelsin og rev lidt af skallen ned i koldskålen og det gav en dejlig smag af appelsin. Jeg servedrede med friske jordbær og Koldskåls Crunch – Hindbær & Vanilje.

Koldskål historie

Koldskål opstod som ret, da kærnemælk blev almindeligt i Danmark i starten af 1900-tallet, og den spises i dag mest køleskabskold om sommeren som dessert eller mellemmåltid. Koldskål var oprindeligt en sød vælling, men den spises ikke længere, så nu er koldskål den ret, som vi kender i dag. – en sød, kold suppe eller drik, der er lavet af blandt andet kærnemælk, æg, sukker, fløde, og/eller andre mælkeprodukter, vanilje og citron.

koldskål

Proteinrig koldskål med appelsin

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 1 pers

Ingredienser

  • dl kærnemælk
  • 50 g skyr
  • 1 bæger pasteuriseret æg
  • 2 spsk appelsinjuice
  • Evt sødemiddel

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne røres sammen og smages evt. til med lidt flydende sødemiddel
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar