Madpakke

Pizzasnegle og baconhorn

Pizzasnegle og baconhorn Pizzasnegle og baconhorn er nemme at lave og er gode som et hurtigt mellem måltider eller i madpakken sammen med lidt gnavgrønt. – fx gulerøder, snackpeber mm

Da jeg arbejder på skæve tider af døgnet. dvs. bla. har både aften og nattearbejde må jeg være foran, for jeg ikke ender med en hurtig ting fra tanken. Derfor laver jeg en masse lækre madpakke hits, som kan fryses ned. Denne gang er det blevet til sunde Pizzasnegle og baconhorn med fuldkorn og grøntsagsstænger.

Pizzasnegle kan fryses, så lav gerne en stor portion. Jeg lægger madpapir i mellem mine pizzasnegle når jeg fryser dem ned, så de ikke fryser sammen. Det blot om morgenen tage de pizzasnegle op du skal bruge, så de er klar til at spise ved frokosttid.
Fyldet kan varieres i en uendelighed alt efter smag og behag. Jeg valgte at fylde mine pizzasnegle med en blanding af pizzasovs, skinke i strimler og cheddarost.

Jeg har tilføjet bageenzymer (mere luftigt, blødt brød, som købebrød). Du kan undlade at tilføje bageenzymer i dejen. I denne dej har jeg brugt fuldkornshvedemel. Det gør, at de også mætter utrolig godt, og at man også sagtens kan spise dem til frokost eller eftermiddag. Fuldkorn mætter rigtig godt og er god for fordøjelsen og holder maven i gang. Sundhedstyrelsen anbefaler voksne, at spise 75 g fuldkorn om dagen. Det svarer fx til 2 dl havregryn og en skive fuldkornsrugbrød.

Pizzasnegle og bacon horn

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 5 dl. lunken vand
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 10 g bage enzymer
  • 400 g Hvedemel
  • 200 g fuldkorns hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkent vand.
  • Tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen i 10 min på en røremaskine til dejen slipper kanterne.
  • Lad dejen hæve tildækket i 20 min. et lunt sted.
  • Del dejen i rul den ud til en stor firkant på cirka ½ centimeters tykkelse. Smør med pizzasovs og kom skinke, ost på.
  • Rul firkanten sammen fra den ene ende, og skær den i cirka 2 centimeter tykke skiver. Pres skiverne en smule sammen, og lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i cirka 15 minutter.
  • Hvis du bager pizzahorn, fordeler du pizzasovs og kylling & bacon på dejcirklen og ruller dem til horn fra den brede ende. Sæt hornene med lidt afstand på en bageplade med bagepapir.
  • Husk at sætte hornene, så de står ovenpå spidsen af trekanten, da de ellers gerne vil rulle sig ud. Dæk hornene til med et viskestykke og sæt dem til hævning et lunt sted i 15 minutter.
  • Bag Pizzasnegle og bacon horn ved 200 °C i varmluftsovn i ca. 12 - 15min., eller til de er gyldne.
  • Lad Pizzasnegle og bacon horn køle af på en rist. - læg et fugtige viskestykke over dem igen, så de forbliver bløde.

Noter

Fyld pizzasnegle: skinke i trimler, ost, pizzasovs
Fyld bacon horn: pizzasovs, kylling, bacon
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

0

You may also like

Leave a Reply