Aftensmad/ Frokost/ Madpakke

Pitabrød nemme at bage -310 kcal.

PitabrødPitabrød er utrolig nemme at bage selv. Her får du min opskrift på nemme pitabrød, der altid popper op som de skal. Jeg elsker pitabrød, især fordi man kan putte lige nøjagtig det fyld i, som man vil. Jeg laver det ofte til frokost, til aftensmad eller på madpakken.

Det er første gang, jeg har prøvet at bage brødene selv. Og det er ikke sidste gang jeg bager pitabrød selv. Til sammenligning er de færdigkøbte brød som sjældent noget at råbe hurra for. De er alt for porøse, går i stykker bare man skærer toppen af og nogle gange flækker hele brødet, bare man forsøger at åbne “lommen” til fyldet. Brødene bages på en varm bageplade og måske er det derfor, at de danne sig de nydeligste hulrum. 🙂

Fyld
Tag de færdigbagte pitabrød ud af ovnen, og lad dem køle af i ti minutter, inden de er klar til at blive fyldt med salat, tomater, kylling, kebab eller hvad du nu synes. Fyld i pitabrødene kan nemlig blandt andet bestå af salatblade, skiver af tomater og stegt kylling. Eventuelt kan du blot stege kyllingebryst fileter i ovnen.

Varm pitabrød op igen
Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Skyl pitabrødene ganske kort under vandhanen og læg dem på en rist. Varm brødene i ovnen i 4-5 minutter. Pak dem ind i et tørt viskestykke, så de holder sig bløde, indtil de skal spises.

Inspiration: Panini sandwich

pitabrød

Pitabrød 310 kcal pr stk.

Pitabrød er utrolig nemme at bage selv. Her får du min opskrift på nemme pitabrød, der altid popper op som de skal. Brug dem evt. i madpakken
Antal 16 stk

Ingredienser
  

  • 4 dl. lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1 dl durummel 60g
  • 500 g manitoba mel

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienser i røremaskinen, og ælt dejen godt.
  • Hæver tildækket ved stuetemperatur i 2 timer.
  • Del dejen i 12 stykker, og spænd hvert lille stykke dej op som til boller.
  • Rul hvert dejstykke ud til en cirkel - 25 cm . Hæver lunt og tildækket i ½ time.
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir, sæt dem i ovnen og varm ovn og bageplader op til 225 °C.
  • Tag pladerne ud og læg pitabrødene på de varme plader. - Det er nemmest, at overføre pitabrødene ved at vende en bageplade om, så kan du nemt "trække" pitabrødene over på den varme bageplade.
  • Bages ved 225 grader på nederste rille i ovnen i 8-10 minutter. Eller Varm pizasten op i ca 10 min.
  • Drys lidt durum mel på pizzastenen og læg bollerne på og bag dem ca. i 5-7 min.

Noter

Næringsindhold pr 100 g.
Fedt Protein Kulhydrat Kcal
2,69 g 8,11 g 39 g 214

Velkommen

Velkommen til min blog med sunde og nemme opskrifter til en travl hverdag.
Læs mere

No Comments

Leave a Reply