Aftensmad Frokost

Pastasalat med laks

Pastasalt med laksPastasalat med laks tager ingen tid at røre sammen. Denne pastasalt føles ikke tung, men er sund, mættende og nærende. Kombinationen af laks, dild og agurk giver en skøn smags oplevelse. Dressing til pastasalat kan bruges til stort set alt slags fisk. Så her er mulighed for at tilsæt din yndlings fisk.
Salaten var et hit her hjemme og hr mand spiste godt af den, så den må betyde den var godkendt 😉
Da jeg havde en rest til overs tog jeg pastasalat med laks med i madpakken dagen efter sammen med lidt groft brød. Pastasalaten var rigtig god dagen efter og var ikke kedelig. Pastasalaten kan holde sig ca. 1-2 dage på køl.

Laks er sundt

Fødevarestyrelsen anbefaler voksne anbefales at spise 350 gram fisk, heraf ca. 200 gram fed fisk som fx laks, ørred, makrel og sild. 350 gram svarer til to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.
Laks er rig på D-vitamin, som de fleste af os mangler efter en lang vinter, da vi normalt får det fra solen. D-vitamin aktiverer immunforsvarets dræberceller. De mange sunde omega-3-fedtsyrer står nærmest i kø for at styrke din krop på alverdens måder.
Omega-3-fedtsyrerne i laksen hæmmer betændelse i leddene og reducerer både smerter og længden af morgenstivhed, hvis man har gigt. Omega-3-fedtsyrerne er bl.a. byggesten for hjernen, og er med til at holde kredsløbet sundt og formår at få bugt med begyndende overbelastnings skader. Proteiner er der masser af i laks. Uanset om det er mæthed eller muskelopbygning, der er målet, så har du brug for kvalitetsproteiner. Laks rummer masser af disse vigtige byggesten, og de er tilmed af højeste kvalitet. Det bliver ikke bedre end det. 😉

Pastasalat med laks

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 2 pers

Ingredienser

  • 250 g. pasta
  • 1/2 agurk
  • 2 stk forårsløg
  • 200 g. laks (eller det fisk du kan lide.)
  • DILDDRESSING
  • 1/2 bundt dild
  • 200 g. creme fraiche
  • Salt & peber
  • 1 tsk honning
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Kog pasta efter anvisningen på pakken.
  • Dilddressingen: Blend alle ingredienserne, undtagen citronsaft, til dressingen i en mini hakker.
  • Lad pastaen afkøle. Imens hakkes agurk og forårsløg.
  • Vend den afkølede pasta og de hakkede grøntsager i dressingen.
  • Skær laksen i mindre stykker og vend i pastasalaten. Servere med groft brød til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply