Aftensmad Madpakke

Pastasalat med kylling og bacon

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing er skøn til fx. madpakken. Dressing binder retten sammen og giver en dejlig cremet salat, som kan krydres efter smag.
Pastasalat kan varieres i det uendelige med forskellige slags fyld og dressinger.
En god tommelfingerregel er, at pastaen og fyldet – f.eks. grøntsagerne er nogenlunde samme størrelse. I denne pastasalat med kylling og bacon har jeg givet nogle ideer til, hvad du kan komme i, men brug det du kan lide.

Bruger du fuldkornspasta til din salat, får du et fiberholdigt alternativ til almindelig pastasalat. Hvis du ønsker at tabe dig eller blot vil leve sundere vil jeg anbefale dig at spise fuldkorns pasta, da fuldkorns pasta indeholder tre gange så mange kostfibre og mætter bedre. Lys pasta er tomme kalorier, der mætter dårligt. Du kan få meget mere sundhed og mæthed ved at vælge pastatyper med fuldkorn eller protein.
Hvis du vil vide mere om fuldkorn, kan du læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Pasta i det nordiske køkken

Den første gang en pastaopskrift så dagens lys er mere end 7000 år siden. Pasta blev i starten opfattet som en slags brød, der blot blev skåret i smallere og mindre stykker. Det er dog svært at fastslå hvilket land der står bag opskriften, da den er fundet hos mange forskellige kulturer. – Det vel heller ikke så vigtigt 😉
I 1980’erne fik pasta-retter deres gennembrud, men sovs og kartofler holdt dog stand, således er medisterpølse og frikadeller med sovs og kartofler stadig de retter, der oftest står på danskernes middagsborde. Derimod svandt skikken med at servere forretter i form af grød, vælling el. søde supper.

Pastasalat med kylling, bacon

Pastasalat med kylling, bacon

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 2 pers

Ingredienser

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 tsk sennep
  • 1-2 tsk mild karry
  • 1 tsk sukker
  • 250 gr pastaskruer
  • Peberfrugt
  • Bacon i tern
  • Agurk
  • Majs
  • Kyllingebryst i tern

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld den i en sigte og dryppe godt af.
  • Steg bacon på panden, drys evt. med lidt paprika og lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  • Skær kyllingebrystet i mundrette bider. Kom majs, peberfrugt, agurk i en skål.
  • DRESSING:
  • rør creme fraiche, sennep, karry og sukker og smag til med salt og peber.
  • Vend dressing, med kylling og bacon sammen med grønsagerne.
  • Lad salaten trække i ca. 30 minutter inden servering
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply