Aftensmad/ Stop madspild

Pasta med tomatsauce og bacon

Pasta med tomatsaucePasta med tomatsauce og bacon. Er super nem at lave, og tager ikke meget mere end en halv time, – så en perfekt hverdags ret til hele familien.
Retten er lavet med fettuccine pasta. Du kan også bruge almindelig pasta eller bytte bacon ud med kalkunbacon. Eller bruge kylling, hvis ønsker at spare lidt kalorier.

Pasta med tomatsauce kan varieres på mange måder, og der kan også tilsættes basilikum, eller du kan svitse små tern af gulerødder med løgene. Prøv dig frem.
Tomatsovs og pasta kan selvfølgelig også bare nydes som en vegetarret sammen med en tomatsalat.

Selv om anbefalingerne siger, at vi bør spise 600 g frugt og grønt om dagen. Kan det nogle dage være svært at leve op til.
I Pasta med tomatsauce kan du evt. tilføje fx. peberfrugt i tern, reven gulerod osv. Eller de grøntsager du kan lide. 600 gram svarer fx til 1 stor gulerod, 1 stor tomat og 1 portion salat på 100 gram. Alle grøntsager tæller med – også de frosne og dem på dåse fx frosne ærter eller flåede tomater. Hvis du evt. spiser grøntsager til alle dine hovedmåltider, og spiser frugt og grøntsager som mellemmåltider. Skulle det være muligt, at nå 600 g om dagen.

Inspiration: Grøntsags spaghetti med bacon

Pasta med tomatsauce og bacon

Print opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 Pk Pastella Fettuccine
  • 2 tsk. oregano
  • 200 g bacon i tern
  • 1 ds purerede tomater
  • 250 ml Madlavningsfløde 8%
  • 2 dl mælk
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Evt. lidt chilipulver
  • Grøntsager i tern som fx. peberfrugt revent gulerod osv.

Sådan gør du

1

Svits bacon på panden til de er sprøde.

2

Hæld fedtstoffet fra og tilsæt presset hvidløg som blandes med baconen.

3

Tilsæt purerede tomater, oregano, evt. grøntsager og madlavningsfløde og rør saucen rundt.

4

Hæld mælken i saucen og smag den til med salt og peber.

5

Kog pastaen efter anvisning på pakken og tag pastaen op og bland den med saucen.

6

Server med groft brød og en skål salat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply