Aftensmad

Pasta Bolognese med grøntsager

Pasta bolognesePasta bolognese er en klassiker i det danske køkken, der gør sig godt i en travl hverdag. Den er klar på under en halv time. Mange supermarkeder har en frostblanding, der hedder ”Pastagrønt”. Det er tomat, løg, peberfrugt osv., der er skåret i tern og krydret. Lige til at blande med fx brunet, hakket kød. Tilsæt lidt tomatpure og en bouillonterning, og så har du en sund kødsauce.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne spiser mindst 600 gram frugt og grønsager hver dag. Børn i alderen 4-10 år skal have 300-500 gram, så de får nok vitaminer, mineraler og kostfibre til at kunne lege, lære, vokse og trives. Hvis du gerne vil have dine børn til at spise lidt mere grønt, så kan du “smugle” lidt ekstra grøntsager i dem, uden de opdager det med denne ret på Pasta Bolognese.

Inspiration: Kødsauce med mexicansk smag

Pasta bolognese

Pasta bolognese

Antal 4 pers

Ingredienser
  

  • 400 g hakket svinekød 3-7%
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • 1 pose Pastagrønt
  • dl minimælk
  • dl svinebouillon
  • 140 g tomatpasta
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. majsstivelse
  • Peber
  • Tilbehør
  • 350 g fuldkornspasta

Sådan gør du
 

  • Steg det hakkede oksekød i rapsolie i en varm gryde. Tilsæt den frosne pastagrønt, og lad det stege yderligere 5 minutter.
  • Bland bouillon, minimælk, tomatkoncentrat, salt og majsstivelse sammen til en sauce, som kommes i retten.
  • Bring retten i kog. Skru herefter ned på lav varme, og lad det simre i 8 minutter under jævnlig omrøring.
  • Smag til med peber og servér straks, sammen fuldkornspastaen, som er tilberedt efter anvisningen på pakken.
Keyword Pasta bolognese

No Comments

Leave a Reply