Paprikagryde med kartoffelmos
Aftensmad

Paprikagryde med kartoffelmos

Paprikagryde med kartoffelmosPaprikagryde med kartoffelmos er en klassisk gryderet vi alle sikkert husker fra barndommen. Nogle gange er det skønt at genoplive en gammel klassiker. Paprikagryde, mørbradgryde – kært barn har mange navne og typen af kød der anvendes, kan variere over alt fra mørbrad til kyllinge- kalkunschnitzler, svinekoteletter osv. Om du kalder den mørbradgryde, paprikagryde, indianergryde mm, er det op til dig. De mange “gryde-navne” dækker over det samme, nemlig en sammenkogt ret med en form for kød i mindre stykker, bacon, løg, tomater, fløde, nogle gange cocktailpølser og godt med paprika.

Om du serverer fuldkornspasta, fuldkornsris eller kartoffelmos til er helt op til dig. Jeg ved mange bruger pulver kartoffelmos, men tvivler på, at det pulver har set mange kartofler. Pulver kartoffelmos har konsistens som tapetklister. Den hænger fuldstændig fast i ganen, og man er nødt til at skylle munden i vand for at få fornemmelsen væk. Smagen er kunstig, og man kan overhovedet ikke ane smagen af kartoffel. Gør dig selv den tjeneste, at lave din kartoffelmos selv. Det er nemt og smager meget bedre. Du får her min opskrift på en nem og hurtig kartoffelmos, hvor du kan kryddere din kartoffelmos med de krydderier du ønsker.

KARTOFFELMOS:

4 store bagekartofler 600 g
1 dl mælk
25 g smør
salt
lidt muskatnød
SÅDAN GØR DU
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Fordel kartoflerne i en gryde og hæld vand over. Sæt gryden til at koge til kartoflerne er møre, det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem lige stå at dampe lidt af uden låget på. Hæld kartoflerne i en skål eller en røremaskine og pisk dem med en elpisker. Hæld mælken i lidt ad gangen imens du pisker. Fordel smørret i mindre stykker i kartoffelmosen og pisk indtil smørret helt optaget af mosen. Smag til med salt.

Paprikagryde med kartoffelmos

Paprikagryde med kartoffelmos

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 150 gram bacon i tern
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 4 løg i tern
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 3 svine- eller hønsebouillonterninger
  • Smør til stegning
  • 2 glas Champignon
  • 3 spsk paprika
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 1 pakke cocktailpølser
  • 1 rødpeber
  • dl fløde Milda
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • Svits bacon. Når bacon har fået lidt farve tilsættes løg, hvidløg og bouillonterninger.
  • Tilsæt champignon og lad dem svitse med.
  • Afpuds svinemørbraden og skær den ud i små bøffer og svits sammen med løg og bacon.
  • Krydr godt med salt/peber og paprika
  • Tilsæt flåede tomater og tomatkoncentrat, vand, cocktailpølser og rødpeber i tern.
  • Lad retten simre gerne under låg, i ca 30 min.
  • Tilsæt fløde 5 minutter før servering og tilsæt jævning, til du synes saucen har en passende konsistens.

Noter

Tilbehør: fuldkornspasta, fuldkornsris eller kartoffelmos.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

  • Reply Mørbrad i ovn med kryddersmør — Diannas opskrifter 3. juli 2019 at 12:22

    […] om og om igen, fordi det er så nemt. Men mørbrad kan laves på mange måder. En klassiker er fx mørbradgryde. I denne opskrift på mørbrad i ovn har jeg smurt mørbraden med hvidløgs smør. Du kan evt. […]

  • Skriv en kommentar