Aftensmad

Paneret kylling med timiankartofler

Paneret kyllingPaneret kylling med timiankartofler og en lækker hvidløgs dip. Er en skøn opskrift, der er nem at lave, børnevenlig og kræver kun få ingredienser. I denne opskrift har jeg panerer kyllingen i pankorasp. Panko raspen er mere grov i konsistensen, og derfor får du en mere sprød panering. Navnet panko rasp er i øvrigt en sammentrækning af to ord fra Portugal og Japan. Pan fra det portugisiske pao, der betyder brød, og det japanske ko, der betyder mel. Panko har de samme egenskaber som almindelig rasp, men det er formidabelt at bruge til panering og fritering. Dog har panko den fordel, at dets struktur gør, at det kan holde sig knasende og sprødt i længere tid end andet slags rasp, for det absorberer ikke nær så meget fedt. Jeg køber pankorasp i Rema 1000. Det står på hylderne ved det mexikanske mad.
Jeg serverede paneret kylling med timiankartofler. Opskriften finder du neden for. Du kan evt. bruge rosmarin istedet for timian og servere med kogte gulerødder eller en god skål salat.

TIMIANKARTOFLER
800 g. kartofler
3 tsk. timian eller rosmarin
4 spsk. olivenolie
Salt
SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl kartofler og skær ud i både. Placer i et ildfast fad. Hæld olivenolie udover kartoflerne. Vend kartoflerne rundt, så alle er dækket af olie. Du kan evt. komme kartoflerne i en frysepose og hælde olien i sammen med timian eller rosmarin, for bedre at få olien fordelt på kartoflerne. Krydr kartoflerne med groft salt. Bag kartoflerne i midten af ovnen i ca. 30-40 min.

Inspiration:Karbonade med bagte rodfrugter
[sp_recipe]

No Comments

Leave a Reply