Dessert/ Snack

Pandekager – 100 kcal pr stk

pandekagerPandekager er altid et hit – uanset om det er madpandekager, dessertpandekager eller de tykke amerikanske pandekager. Her får du en opskrift på nogle nemme pandekager, som kan fryses ned til senere brug.
Istedet for sukker har jeg brugt sukkerfri æblemos og erstattet smør med en letter udgave. Æblegrød eller æblemos giver pandekagerne en let sødme. Du kan evt. skifte kardemommen ud med 1 tsk kanel.

pandekager
Kan pandekager fryses? Det korte svar er ja. Du skal blot lægges et stykke bagepapir mellem hver. Hvis du bare lægger en stak i fryseren, får du dem ikke adskilt før de er tøet helt op igen. Jeg folde dem en gange over midten, og madpapir imellem og kom dem i en engangs bakke og i en pose inden jeg lagde dem i fryseren. Når jeg skal bruge dem igen, tager jeg dem op fx. om morgen. Jeg lader dem tø op inde i køleskabet. Inden jeg varmer pandekagerne kommer jeg et par dråber vand på pandekagerne og varmer dem i ca 5-10 i ovnen.

Der er 100 kcal i hver pandekage og alt efter hvad du fylder dine pandekager med kan de hurtige blive usund. Du kan evt. smør pandekagerne med sukkerfri nutella og ruld sammen. Eller blande lidt skyr vanilje med nogle af de frugter du kan lide og komme i pandekagerne. Mulighederne er mange 😉

Inspiration: Banan pandekager

Pandekager – 100 kcal pr stk

Print opskrift
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 gram hvedemel
  • 1 spsk light kærgården
  • 4,5 dl mælk
  • 1 spsk sukkerfri æblemos
  • 1 teske vaniljesukker
  • 1 teske kardemomme

Sådan gør du

1

Kom æg i en skål og tilsæt hvedemel. Pisk det ud så godt du kan, for at undgå klumper i din pandekagedej.

2

Smelt smørret, eventuelt i mikrobølgeovn, hvorefter det smeltede smør piskes ind i pandekagedejen.

3

Pisk derefter gradvist mælken i dejen, så den bliver jævn.

4

Pisk til sidst æblemos, vaniljesukker, lidt kardemomme.

5

Stil din pandekagedej i køleskabet i 30 minutter.

6

Varm en pande op ved en god varme. Brug lidt spray smør eller kokosolie når du bager de første par pandekager.

7

Kom pandekagedej på panden. Ryst panden forsigtigt rundt, så dejen flyder ud i hele panden. Bag indtil bunden er lysebrun og vend derefter pandekagen om.

8

Læg pandekagerne i en stak efterhånden, og du får cirka 10 stk. ud af denne opskrift.

9

Pandekagerne kan eventuelt holdes lune i ovnen eller fryses ned.

Noter

Næringsindhold pr 100 g.

Fedt Protein Kulhydrat Kcal
3,41 6,05 17,3 126

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply