Aftensmad/ Frokost/ Morgenmad

Omelet – 263 kcal

OmeletOmelet er skøn til morgenmad eller frokost. Omeletter er fantastiske, da de kan fyldes og serveres med næsten alt og tager ikke lang tid at lave. Jeg anrettede med små tomater og avokado.
Du kan servere evt. med et stykke brød til. I den ene opskrift kom jeg ost i æggemassen, hvilket smager skønt. I den anden opskrift brugte jeg hytteost istedet for mælk.

Når du steger omeletter skal du ikke stege ved for høj varme. Det bedst at stege i ca 1 spsk olie til hver omelet. Jeg varmer min pande godt op og kommer olie på og sænker varmen til middel varme, når æggemassen kommer på. Jeg kommer forskellige krydderier i. Da jeg synes det giver en god smag til de færdige omeletter. Prøv dig frem 🙂
Som fyld i omeletter er der masser af muligheder, som jeg giver et bud på i opskrifterne længere nede.

omelet

Omelet med kartofler

Har du en rest kartofler kan du evt. lave omeletter til aftens mad med kartofler i. Skær kartoflerne i skiver, og hak et lille løg fint. Svits kartofler og løg på panden i lidt olie eller smør, og hæld æggemassen over. Pynt din omelet med friskhakket purløg og tomater.

Jeg har tilføjet en video, der viser hvordan du laver omeletter. Grunden til jeg ikke har lavet en video selv. Skyldes, at når der findes en masse video om emnet, så linker jeg til en video hvor en kok viser hvordan omeletter laves. 🙂

 

 

Video: Sådan laver du omelet
Se i denne video hvordan du laver en omelet:

Inspiration: Æggekage i ovn

Omelet med ost - 263 kcal

Print opskrift
Antal: 1 pers

Ingredienser

  • 2 æg
  • 4 spsk. mælk
  • 25 g. revet ost
  • Salt og peber
  • olie til stegning
  • 2 spsk. hakket purløg
  • Omelet med hytteost
  • 2 æg
  • 50 g. hytteost
  • 50 g. forårsløg
  • 100 g. ferskrøget laks eller skinke i tern
  • 1 avocado

Sådan gør du

1

Pisk æg og fløde sammen i en skål.

2

Tilsæt revet ost, purløg, salt og peber, og bland det hele godt sammen.

3

Varm en pande op på mellem varme og smelt lidt smør på den. Hæld æggeblandingen op på den og lad den stå.

4

Når omeleten begynder at stivne og blive svampet, lægges fyldet på den ene halvdel, hvorefter omeleten foldes sammen.

5

Omelet med hytteost Æg piskes sammen med hytteost, forårsløg og evt. skine i tern.

6

Når æggemassen har sat sig “klappes” omeletten sammen.

7

Steger et par minutter på hver side.

8

Serveres lun med laks og avocado.

Noter

Omelet med ost 263 kcal - uden fyld.
Omelet med hytteost: 281 kcal incl laks.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply