Aftensmad

Nem kartoffelsalat med hot wings

Nogen gange må aftensmaden gerne være hurtig og nem. For ikke at falde i fastfood fælden købte jeg en pose hotwings i Rema1000 og lavede en hurtig kartoffelssalt ud af nogle kartoffel rester.
Når du spiser kartofler opnår du størst mæthed for færrest kalorier. Desværre lider kartoflen lidt under sit dårlige rygte om at kartofler feder. Der er ingen ernæringsfaglige argumenter for at sige, at du ikke må spise kartofler – heller ikke selvom du gerne vil tabe dig. En kogt kartoffel indeholder kun 0.3 gram fedt pr. 100 gram hvorimod pommes frites indeholder 19 gram fedt pr. 100 gram. Du bør istedet kigge på måden du tilbedereder dine kartofler på og hvad du spiser udover, som fx den op bagte sovs. – spis sovs i mindre mængder eller drop den helt og erstat den med en lækker frisk urte dressing lavet med mager mejeriprodukter og friske urter.

NEM KARTOFFELSALAT 2 pers
150 g kogte kartofler
1 æble
1/2 agurk
100 g cremfraiche
1 tsk. sød sennep
1 potte frisk dild
Sær kartoflerne i mindre stykker og kom i en skål med æbler og agurk i tern. Rør en dressing af cremefraiche og sød sennep og hakket dild. Smag til med slat og peber. Vend dressingen i skålen med kartofler, agurk og æble. Tilbered hot wings efter anvisningen på posen.

No Comments

Leave a Reply