Nem grøntsagstærte
Aftensmad, Frokost, Madpakke, Stop madspild

Nem grøntsagstærte

Nem grøntsagstærteEn nem grøntsagstærte er nem og billig hverdagsmad, som egner sig perfekt til både frokost og aftensmad. Denne opskrift på nem grøntsagstærte kan laves uden kød. Hvis du alligevel ikke kan undvære kød, kan du tilsætte ristede bacontern eller skinke, kyllingestykker i tærten.
Opskriften er beregnet til mindst fire personer. Rester kan bruges i madpakken, og kan spises kold.

Diverse grøntsagstærte er perfekt til, at bruge når der skal ryddes op i grøntsagsskuffen og en måde at undgå en masse madspild. Grøntsagstærte er også en god måde, at både lave vegetariske retter, men også få brugt en masse grøntsager fra sit køleskab. Jeg laver ofte en tærtebund, og så blandet forskellige grøntsager, som mit køleskab nu indeholder i æggemassen, der bruges som fyld. På den måde får man både et sundt måltid der samtidig bekæmper madspild.

En god grøntsagstærte

Det er altid en ærgerlig fornemmelse, når man får serveret en grøntsagstærte, med en våd bund og alt for kompakt fyld. En god tærte er, når bunden er sprød hele vejen under tærten, og fyldet være skal være tilpas luftigt og svampet, så tærten bliver let og meget mere frisk.

  • Bunden bør altid forbages, så den er let sprød inden fyldet tilføjes.
  • Hytteost giver en god smag, mæthed og gør tærten svampet.
  • Pisk æggene godt og længe, så de er helt luftige
  • Find en god ost og riv den selv udover toppen – det smager bedre end færdigkøbt revet ost
  • Bag evt. din tærte i små tærteforme med løs bund. Det gør det nemmere, at løsne tærterne.

Inspiration til grøntsagstærte: Tærte med broccoli

Nem grøntsagstærte

Nem grøntsagstærte

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 spsk. persille
  • 200 g Broccoli
  • 1 fed hvidløg
  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 dl smælk
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • 1 spsk. smør til formen

Sådan gør du

  • Pil rødløgene, og skær dem i skiver. Steg dem i olie i ca. 5 minutter, til de er bløde. Skyl og hak persillen.
  • Del Broccoli i små buketter, og kog den i ca. 3 minutter. Afkøl den straks i koldt vand, og lad den dryppe af.
  • Pil hvidløget, og pres det. Pisk hvidløg, æg, fromage frais, mælk, sennep, salt, peber og chili sammen.
  • Tænd ovnen på 190°. Smør formene. Læg 3-4 buketter kål i hver, drys løg og persille over, og hæld æggemassen på, så det når næsten op til kanten.
  • Bag de små tærter i ovnen på næstnederste rille, til æggemassen er stivnet og let gylden efter 15-20 minutter. Servér tærterne lune eller helt kolde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar