Morgenmad

Morgenmad – til hverdag og weekend.

Morgenmad er et vigtigt måltid, som du kan lave mange i varianter. Om morgenen er det lang tid siden, man sidst har spist, og blodsukkeret er lavt. Det betyder, man har mindre energi, og spiser man ikke, får man svært ved at koncentrere sig. Især børn kan have svært ved at indhente de næringsstoffer, de har brug for resten af dagen, hvis morgenmaden springes over. Desuden bliver man lettere fristet til at spise fedt- og sukkerholdige snacks i løbet af formiddagen, hvis man ikke har spist morgenmad. Her får du lidt inspiration til morgenmad til hverdag og weekend.

Morgenmad

Morgenboller

Duften af nybagte boller kan få selv den mest morgensure teenager op ad sengen – og selvom du ikke har sådan en derhjemme, vil disse nybagte boller med garanti gøre din dag SÅ meget bedre.
Jeg laver nogen gange i weekenden boller til morgenmad. Det smager skønt med syltetøj, ost, mælk, juice, kaffe.
Du kan evt. bage en potion og lægge i fryseren og når de skal bruges er det blot, at tage de antal boller du skal bruge ud af fryseren aftenen før, så det kan tø op på køkkenbordet. Om morgen er det blot, at varme ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Derefter kører jeg brødet ind gennem en tynd vandstråle under vandhanen og ryster overskydende vand af. Derefter kommes brødet i ovnen i 5-7 minutter, og brødet er som nybagt. Du finder opskriften på boller HER

Morgenmad

En skål havregryn:

Der er ikke noget, som er nemmere end en skål havregryn til morgenmad. Du behøver ikke at gøre andet end at hælde mælk over. Istedet for sukker kan du bruge rosiner eller bruge nogle bær. Havregryn er fulde af gode kulhydrater, som giver energi til en lang dag. Havregryn indeholder en stribe mineraler og vitaminer, der bl.a. gør kroppen sund og stærk, samt er rig på proteiner, som skaber mæthed. Hvis du spiser 100 gram havregryn, får du dækket en tredjedel af dit daglige behov for fibre. Fibre hjælper fx. med at holde gang i fordøjelsen.

Morgenmad

Skyr med bær og Bodylab Zero Topping

Der er mange fordele ved at spise skyr til fx. morgenmad. Udover at spise skyr med fx bær, kan skyr bruges til bl.a., at blende med bær, banan og lidt juice til en skøn morgenmads smoothie.
Skyr mætter godt På grund af skyrs høje proteinindhold vil mange opleve, at skyr giver en god mæthedsfornemmelse.
Denne mæthedsfornemmelse kan være en god hjælp, hvis du gerne vil tabe dig eller holde din vægt. Skyr (0,2% fedt) indeholder 71 kcal pr. 100 g. Til sammenligning indeholder en naturel yoghurt (0,1% fedt) 44 kcal pr. 100 g.
Hvis du høre til dem, der lige som mig ikke er god til at spise morgenmad når du står op. Kunne en mulighed være, at have en bøtte med Skyr med bær eller mysli med dig på job.

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar