Mokka trøfler
Protein, Snack

Mokka trøfler – uden mel og sukker

Mokka trøfler og en god kop kaffe går godt i spind med hinanden. Det kan godt være at ordet “trøfler” snyder nogle, da det jo ikke helt er de klassiske trøfler af kage rester, men i stedet hapser lavet på dadler og andre lækre sager. Oftes er de sundere udgaver/versioner af klassikerne ikke er kaloriefattige. De er stadig høje på kalorier, forskellen er bare, at der er en helt anden fordeling af makronæringsstofferne. Disse trøfler kan fint bruges som et sundere alternativ til den klassiske trøffel. Jeg har ikke regnet kalorie indholdet ud, så det præcise kalorie pr. trøffel kender jeg ikke.

Jeg overvejer næste gang jeg laver disse trøfler, vil jeg skifte peanutbutter ud med kokos olie og kakaoen med proteinpulver med kakao smag. Disse mokka trøfler er nemme at lave og kan holde sig et par dage, på køl i en lufttæt beholder.
Inspiration: Romkugler

Mokka trøfler

8 stk
50 g friske dadler u. sten
1 modne bananer
1-2 spsk. kaffe
3 spsk. havregryn
2 spsk. kakaopulver
100 g mandelmel
2 spsk. peanutbutter
Lidt romessens
Blend dadler, banan, kaffe, havregryn, kakaopulver, mandelmel og peanutbutter fint i en foodprocessor. Lad trøflen-massen hvile i køleskabet i 15 minutter. Form massen til store trøffel-kugler og rul dem i kokosmel eller andet drys.

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar