Protein/ Snack

Mokka trøfler – uden mel og sukker

Mokka trøflerMokka trøfler og en god kop kaffe går godt i spind med hinanden. Det kan godt være at ordet “trøfler” snyder nogle, da det jo ikke helt er de klassiske trøfler af kage rester, men i stedet hapser lavet på dadler og andre lækre sager. Oftes er de sundere udgaver/versioner af klassikerne ikke er kaloriefattige. De er stadig høje på kalorier, forskellen er bare, at der er en helt anden fordeling af makronæringsstofferne. Disse trøfler kan fint bruges som et sundere alternativ til den klassiske trøffel. Jeg har ikke regnet kalorie indholdet ud, så det præcise kalorie pr. trøffel kender jeg ikke.

Jeg overvejer næste gang jeg laver disse trøfler, vil jeg skifte peanutbutter ud med kokos olie og kakaoen med proteinpulver med kakao smag. Disse mokka trøfler er nemme at lave og kan holde sig et par dage, på køl i en lufttæt beholder.

Inspiration: Romkugler

Mokka trøfler

Print opskrift
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 50 g friske dadler u. sten
  • 1 modne bananer
  • 1-2 spsk. kaffe
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 100 g mandelmel
  • 2 spsk. peanutbutter
  • Lidt romessens

Sådan gør du

1

Blend dadler, banan, kaffe, havregryn, kakaopulver, mandelmel og peanutbutter fint i en foodprocessor.

2

Lad trøflen-massen hvile i køleskabet i 15 minutter.

3

Form massen til store trøffel-kugler og rul dem i kokosmel eller andet drys.

No Comments

Leave a Reply