Brød og kager Dessert

Mørdej – En nem opskrift

MørdejMørdej er en fed dej, lavet på hvedemel, smør og en smule æg til at samle dejen. Hvis du undgår at komme sukker i mørdejen, kan den bruges som madtærte. Mørdej er nem at tilberede, det kan dog variere, i bagetid, alt efter dejens tykkelse, hvilken kage du skal lave og fyldet. Du kan evt. tilføje 1-2 tsk. vanillesukker, mandelessens mm i din tærtedej, alt efter hvilken smag du ønsker.

Jeg har gennem tiden afprøvet mange forskellige mørdeje, hvilket gjorde jeg smuttede uden om tærter med mørdejs bund.
For noget tid siden stødte jeg på Mette Blomsterbergs opskrift på mørdej. Denne opskrift er blevet min favorit, da den er nem at tilberede. Denne opskrift giver en tærte og kan varieres på alverdens måder og der er aldrig kedelig at få serveret en hjemmebagt tærte. Brug fx. denne opskrift på en tærte med årstidens bær eller til efteråret med æbler. Eller brug denne mørdej til hindbærsnitter. Du kan evt. lave denne jordbærtærte med denne dej.

Denne mørdej kan fryses og holder sig 3-4 måneder. Det er blot, at tage den op et par timer for den skal bruges. Når du skal rulle din dej ud kan det være en fordel, at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, så hænger den ikke fast. Når jeg røre dejen sammen skære jeg smørret ud i små tern og kommer det i mini hakker sammen med lidt af mel/flormelis blanding til det lignede savsmuld.

Mørdej

Ingredienser

 • 300 g hvedemel
 • 150 g stuetempereret smør
 • 100 g flormelis
 • 1 æg (str. L)

Sådan gør du

 • Rør mel og flormelis sammen. Smuldre smørret ned i melblandingen. (Jeg skar smøret ud i små tern og kom det i mini hakker sammen med lidt af mel/flormelis blanding til det lignede savsmuld.) Sammel til sidst dejen med ægget og ælt det, til du får en smidig mørdej.
 • Stil mørdejen koldt i ½ time inden udruldning.
 • Rul mørdejen ud og brug den i lige kage, du har lyst til at lave.
 • Bager du tærten som små liser skal de have 190 grader i 8-10 min.
  Bager du det som en tærte skal den have 200 grader i 15-20 min.

Noter

Der bliver ca 8 linser ud af denne dej i en 13 cm linseform
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

0

You may also like

No comments

 • Mazarinbund uden marcipan. — Diannas opskrifter

  […] med friske bær smager skønt. Da min kæreste ikke er vild med mørdej, lavede jeg denne mazarinbund uden marcipan. I mazarinbund bruges der marcipan, men har skiftet det […]

  7. juni 2019 at 8:52 Reply
 • Pæretærte med marcipan & hindbær — Diannas opskrifter

  […] Pæretærte med marcipan er nem at lave. Faktisk tager det ikke meget mere end omkring 10 minutter at røre ingredienserne til mørdejen sammen. Mørdej kan opbevares i alufolie 1-2 uger i køleskab. Ved frysning kan mørdejen holde sig 3-4 måneder. Når jeg ruller mørdej ud, er det nemmest mellem to stykker bagepapir, så hænger den ikke fast. Mørdej og tærtedej kan købes færdigfrossen i ruller á 300 g, men du kan også vælge selv at lave den. Du kan evt. bruge min opskrift på Mørdej – En nem opskrift […]

  2. august 2019 at 23:21 Reply
 • Leave a Reply