Brød og kager Dessert

Mørdej – En nem opskrift

MørdejMørdej er en fed dej, lavet på hvedemel, smør og en smule æg til at samle dejen. Hvis du undgår at komme sukker i mørdejen, kan den bruges som madtærte. Mørdej er nem at tilberede, det kan dog variere, i bagetid, alt efter dejens tykkelse, hvilken kage du skal lave og fyldet. Du kan evt. tilføje 1-2 tsk. vanillesukker, mandelessens mm i din tærtedej, alt efter hvilken smag du ønsker.

Jeg har gennem tiden afprøvet mange forskellige mørdeje, hvilket gjorde jeg smuttede uden om tærter med mørdejs bund.
For noget tid siden stødte jeg på Mette Blomsterbergs opskrift på mørdej. Denne opskrift er blevet min favorit, da den er nem at tilberede. Denne opskrift giver en tærte og kan varieres på alverdens måder og der er aldrig kedelig at få serveret en hjemmebagt tærte. Brug fx. denne opskrift på en tærte med årstidens bær eller til efteråret med æbler. Eller brug denne mørdej til hindbærsnitter. Du kan evt. lave denne jordbærtærte med denne dej.

Denne mørdej kan fryses og holder sig 3-4 måneder. Det er blot, at tage den op et par timer for den skal bruges. Når du skal rulle din dej ud kan det være en fordel, at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, så hænger den ikke fast. Når jeg røre dejen sammen skære jeg smørret ud i små tern og kommer det i mini hakker sammen med lidt af mel/flormelis blanding til det lignede savsmuld.

Mørdej

Mørdej

0 fra 0 stemmer
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 1 tærte

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg str. L

Sådan gør du

  • Rør mel og flormelis sammen. Smuldre smørret ned i melblandingen. (Jeg skar smøret ud i små tern og kom det i mini hakker sammen med lidt af mel/flormelis blanding til det lignede savsmuld.) Sammel til sidst dejen med ægget og ælt det, til du får en smidig mørdej.
  • Stil mørdejen koldt i ½ time inden udruldning.
  • Rul mørdejen ud og brug den i lige kage, du har lyst til at lave.
  • Bager du tærten som små liser skal de have 190 grader i 8-10 min.
    Bager du det som en tærte skal den have 200 grader i 15-20 min.

Noter

Der bliver ca 8 linser ud af denne dej i en 13 cm linseform
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

0

You may also like

Leave a Reply