Aftensmad

Mørbrad i fad med bacon

Mørbrad i fad med baconMørbrad i fad er nem og lækkert. Der både kan bruges som hverdags mad, fredags mad eller weekendmad.
Det passer sig selv i ovnen og er derfor nem, at lave i en travl hverdag. Mørbrad i fad kan laves på mange forskellige måder. Til denne version serveres mørbraden med en lækker tomat flødesauce. Jeg vil forslå, at servere med hjemmelavet kartoffelmos eller ris.

Denne opskrift på mørbrad i fad er til fire personer, men er i flere, så ganger du bare opskriften op. Skulle du få noget i overskud, er der til frokost dagen efter eller aftensmad, hvor du blot varmer den. Du kan evt. også vælge at fryse evt. rest ned til hurtig mad fra fryseren.

KARTOFFELMOS:
4 store bagekartofler 600 g
1 dl mælk
25 g smør
salt
lidt muskatnød
SÅDAN GØR DU
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Fordel kartoflerne i en gryde og hæld vand over. Sæt gryden til at koge til kartoflerne er møre, det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem lige stå at dampe lidt af uden låget på. Hæld kartoflerne i en skål eller en røremaskine og pisk dem med en elpisker. Hæld mælken i lidt ad gangen imens du pisker. Fordel smørret i mindre stykker i kartoffelmosen og pisk indtil smørret helt optaget af mosen. Smag til med salt.

Inspiration: Paprikagryde med kartoffelmos

[sp_recipe]

No Comments

Leave a Reply