Aftensmad

Mørbrad i fad med bacon

mørbrad i fadMørbrad i fad er nem og lækkert. Der både kan bruges som hverdagsmad, fredagsmad eller weekendmad. Det passer sig selv i ovnen og er derfor nem, at lave i en travl hverdag.
Mørbrad i fad kan laves på mange forskellige måder. Til denne version serveres mørbraden med en lækker tomat-flødesauce. Servere med hjemmelavet kartoffelmos eller ris.

Denne opskrift på mørbrad i fad er til fire personer, men er i flere, så ganger du bare opskriften op. Skulle du få noget i overskud, er der til frokost dagen efter, hvor du blot varmer den.

KARTOFFELMOS:
4 store bagekartofler 600 g
1 dl mælk
25 g smør
salt
lidt muskatnød
SÅDAN GØR DU
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Fordel kartoflerne i en gryde og hæld vand over. Sæt gryden til at koge til kartoflerne er møre, det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem lige stå at dampe lidt af uden låget på. Hæld kartoflerne i en skål eller en røremaskine og pisk dem med en elpisker. Hæld mælken i lidt ad gangen imens du pisker. Fordel smørret i mindre stykker i kartoffelmosen og pisk indtil smørret helt optaget af mosen. Smag til med salt.

Inspiration: Paprikagryde med kartoffelmos

mørbrad i fad

Mørbrad i fad

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 500 g. svinemørbrad
  • 3 spsk. hvedemel
  • Salt/peber
  • 2 tsk. paprika
  • 200 g. cocktailpølser
  • 200 g. bacon i tern
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 2,5 dl. madlavningsfløde

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg i tern og svits det i lidt olie på en pande.
  • Skær nu peberfrugt i strimler og tilsæt på panden.
  • Smør et ildfast fad med lidt fedtstof. Læg nu de stegte løg og peberfrugt i bunden af fadet.
  • Rens mørbraden og skær den i skiver. Vend mørbradbøfferne i hvedemel og steg dem hurtigt af på en varm pande (cirka 1 min. på hver sidog læg dem i fadet når de er stegte.
  • Tilsætter cocktailpølser i fadet.
  • I panden hælder du hakkede tomater (Hældte dem i en si og lod saften løbe frog madlavningsfløde. Lad det simre og tilsæt salt, peber, paprika.
  • Når sovsen er smagt til, så hælder du den i fadet.
  • Steg baconternene steges på panden. Når de er stegte hælder du dem i fadet. Tilsæt lidt af baconfedtet – det giver smag.
  • Sæt det i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply