Mørbrad i fad med bacon
Aftensmad

Mørbrad i fad med bacon

Mørbrad i fad er nem og lækkert. Der både kan bruges som hverdags mad, fredags mad eller weekendmad. Det passer sig selv i ovnen og er derfor nem, at lave i en travl hverdag. Mørbrad i fad kan laves på mange forskellige måder. Til denne version serveres mørbraden med en lækker tomat flødesauce. Jeg vil forslå, at servere med hjemmelavet kartoffelmos eller ris.

Denne opskrift på mørbrad i fad er til fire personer, men er i flere, så ganger du bare opskriften op. Skulle du få noget i overskud, er der til frokost dagen efter eller aftensmad, hvor du blot varmer den. Du kan evt. også vælge at fryse evt. rest ned til hurtig mad fra fryseren.

KARTOFFELMOS:
4 store bagekartofler 600 g
1 dl mælk
25 g smør
salt
lidt muskatnød
SÅDAN GØR DU
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Fordel kartoflerne i en gryde og hæld vand over. Sæt gryden til at koge til kartoflerne er møre, det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem lige stå at dampe lidt af uden låget på. Hæld kartoflerne i en skål eller en røremaskine og pisk dem med en elpisker. Hæld mælken i lidt ad gangen imens du pisker. Fordel smørret i mindre stykker i kartoffelmosen og pisk indtil smørret helt optaget af mosen. Smag til med salt.

Inspiration: Paprikagryde med kartoffelmos

Mørbrad i fad med bacon

Mørbrad i fad

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 500 g. svinemørbrad
  • 3 spsk. hvedemel
  • Salt/peber
  • 2 tsk. paprika
  • 200 g. cocktailpølser
  • 200 g. bacon i tern
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 2,5 dl. madlavningsfløde

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg i tern og svits det i lidt olie på en pande.
  • Skær nu peberfrugt i strimler og tilsæt på panden.
  • Smør et ildfast fad med lidt fedtstof. Læg nu de stegte løg og peberfrugt i bunden af fadet.
  • Rens mørbraden og skær den i skiver. Vend mørbradbøfferne i hvedemel og steg dem hurtigt af på en varm pande (cirka 1 min. på hver sidog læg dem i fadet når de er stegte.
  • Tilsætter cocktailpølser i fadet.
  • I panden hælder du hakkede tomater (Hældte dem i en si og lod saften løbe frog madlavningsfløde. Lad det simre og tilsæt salt, peber, paprika.
  • Når sovsen er smagt til, så hælder du den i fadet.
  • Steg baconternene steges på panden. Når de er stegte hælder du dem i fadet. Tilsæt lidt af baconfedtet – det giver smag.
  • Sæt det i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar