Brød og kager Dessert

Mazarinbund uden marcipan.

MazarinbundMazarinbund med friske bær smager skønt. Da min kæreste ikke er vild med mørdej, lavede jeg denne mazarinbund uden marcipan.
I mazarinbund bruges der marcipan, men har skiftet det ud med mandelessens. Da marcipan indeholder en del sukker, hænger det ikke altid sammen med en sund livsstil, derfor er mandelessens et bedre alternativ.
Ved at bruge mandelessens er smagen af marcipan ikke nær så kraftig. Hvis du ikke er til mandelessens kan du bruge 175 g marcipan i kagen.

Hvis du synes det er lidt omstændeligt, at lave en mørdej, så kan denne mazarinbund være en mulighed. Mazarinbund har et væld af muligheder og kan fx pyntes med vaniljecreme og friske jordbær, lidt ala jordbærtærte. Er det ikke sæson for jordbær, så smager det også skønt at pynte kagen med friskudskåret frugt, fx ananas, appelsinskiver, blommer, ferskner/nektariner osv.

Jeg plejer, at bruge poser med pulver kagecreme, som blot skal blandes op med mælk. De er alt for søde til mig og smager syntetisk. Derfor gjorde jeg forsøget og lavede min vaniljecreme selv. Må ærlig indrømme jeg fortrækker den hjemmelavet creme, da den er meget bedre og jeg kan selv styre hvor sød min creme skal være. Det er ikke svært at lave, som jeg troede. 🙂

Mazarinbund

Mazarinbund uden marcipan

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 2 tsk mandel essens
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
  • Vaniljecreme:
  • 2 æg
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 3 dl. sødmælk
  • Kornene af en vaniljestang
  • Fyld:
  • ca. 350g jordbær
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Smelt smørret og pisk det sammen med mandelessens og sukker.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og rør til sidst melet i dejen.
  • Hæld dejen i en tærte- eller springform (ø 24 csmurt med smør.
  • Bag mazarinbunden ved 175°C i 20-25 min.
  • Vaniljecreme: Kom alle ingredienserne i en gryde incl. den tomme vanillestang og pisk det godt sammen.
  • Varm det hele op ved middel varme under jævnlig omrøring til den tykner – det tager ca. 10 minutter.Lad cremen køle af og fisk den tomme vanillestang op og kassér den.
  • Tag cremen af varmen, hæld den i en skål og lad den køle af. - husk at tage vanillestangen op.
  • Når vaniljecremen er afkølet pisk cremen sammen med 2 dl piske
  • Smør det smeltet chokolade på Mazarinbunden.
  • Pisk 2,5 dl fløde til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen
  • Fordel vaniljecremen på tærtebunden
  • Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply