Aftensmad

Marineret nakkefilet og honningristede kartofler

marineret nakkefiletMarineret nakkefilet og honningristede kartofler smager skønt og kan laves enten i ovnen eller på grillen. Og er god, at servere til evt. gæste middag eller til god lørdags mad. Jeg server med en god salat til.

Nakkefilet er et stykke kød eller en steg, der skæres af nakkekammen på en gris. Svær og fedt fjernes, hvilket gør det til et magert stykke kød. Nakkefileten kan tilberedes på mange måder.

Nakkefilet er et meget lækkert og mørt stykke kød og så er det tilmed meget billigt. Det er super nemt at tilberede, og kan bare stå at hygge sig i ovnen.
For det meste langtids steger jeg Marineret nakkefilet, da den bare står og hygge sig i ovnen. Når du langtidssteger, bibeholder du al saft og kraft og dermed smag i kødet. Da den lave temperatur sørger for, at bindevævet opløses langsomt. Brug evt. et stegetermometer, så du kan tjekke temperaturen i kødet. Temperaturen bør ikke stige med mere end 10 grader pr. time.

Fedtmarmoreringen i nakkefilet giver kødet smag og saftighed ved længere tilberedninger. Er velegnet både som hel steg, men også i mindre stykker. Nakkefilet kan anvendes til pulled pork, nakkekoteletter, og det er også noget af det bedste kød at salte og tørre, så får man en coppa de parma. Rester kan skæres i tynde skiver og bruges som pålæg på rugbrød eller i sandwich, pitabrød, tortillas og lignende. Stegt nakkefilet kan skæres i skiver og varmes på grillen eller skæres i tern og bruges i biksemad.

marineret nakkefilet

marineret nakkefilet

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1000 g nakkefilet
  • ½ dl appelsinsaft
  • 3/4 dl olivenolie (75 ml)
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk hvidløg og peber krydderi
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sort kværnet peber
  • 1 spsk. honning
  • Honningristede kartofler:
  • små babykartofler
  • ½ dl flydende honningsalt
  • groft salt
  • Vildtsauce
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 1 spsk. ribsgele

Sådan gør du

  • Marinade: Bland alle ingredienserne godt sammen.
  • Nakkefilet: Læg kødet i en pose eller et fad og bland godt med marinaden. Kødet skal ligge i marinaden ca. 2-3 timer. Vend kødet i marinaden nogle gange i løbet af trække tiden.
  • Når kødet har trukket i marinaden, brunes kødet på en pande eller en gryde med den marinering der hænger ved.
  • Læg derefter kødet i et fad og sæt det i en kold ovn.Hæld vand ved så det når ca. 2 cm op i fadet.
  • Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn og lad kødet stege færdigt i ca. 5 kvarter til det er gennemstegt.
  • Honningristede kartofler: Skrub kartoflerne, lad skralden sidde på og kog den i vand i ca 10 min.
  • Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre.
  • Læg kartoflerne i en bradepande og vend dem i honning.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 25-30 min til at kartoflerne er gyldne.
  • Vend dem under vejs og krydder med salt.
  • Vildtsovs: Smelt to spiseskefulde smør.
  • Tilsætter to spiseskefulde mel. Pisk med et piskeris i et par minutter.
  • Tilsæt vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med piskefløden.
  • Pisk så ribsgele i, og lad det småsimre i fem minutter.
  • Kom lidt madkulør i , og smag til med salt, friskkværnet peber.

Noter

Har du ikke vildtfond kan du evt bruge vildtbouillon. Du kan selvfølgelig også give sovsen mere piskefløde, hvis ikke du er fedtforskrækket.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply