Aftensmad

Lasagnette – Sund, hurtig og nem.

lasagnetteLasagnette kender de fleste fra Knorrs populære pakker. Nem og god hverdagsmad, behøver ikke mange ingredienser eller lang tid i køkkenet for at få god mad.
Her får en du en hurtig og nemt opskrift. Skulle der være en rest til overs kan det evt. gemmes til frokost eller fryses ned.

Det er nemt, at gå ned og købe en pakke fra Knorr. Men her må jeg indrømme, at Knorr’s lasagnette altså ikke er noget nær så lækkert som en hjemmelavet.
Når du laver det selv, så ved du lige præcis hvad der er puttet i den og du undgår derfor unødvendige tilsætningsstoffer. Du kan bruge præcis de ingredienser, som du har lyst til. F.eks. gullerøder, bladselleri m.m.

Lasagne og lasagnette minder meget om hinanden. I en lasagne er det pastaplader man ligger i lag. Hvor det i lasagnette er pastaskruer man blander sammen med kødsovsen.
I denne udgave af den klassiske lasagnette har jeg forsøgt, at gøre den sundere. For mere mæthed vil jeg anbefale dig, at bruge fuldkornspasta. Fuldkorn mætter godt. Det betyder, at du spiser mindre og får lettere ved at holde vægten. Desuden er fuldkorn godt for fordøjelsen og holder maven i gang. Fuldkornspasta mætter bedre end den almindelige hvide pasta og giver flere kostfibre, vitaminer og mineraler. Fødevarestyrelsen anbefaler, at voksne spiser 75 gram fuldkorn svarer fx til 2 dl havregryn og en skive fuldkornsrugbrød.

lasagnette

Lasagnette

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g. hakket okse/svinekød
  • gulerødder (squash, grønt peber)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk Oregano
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk. paprika
  • 1 ds tomatpure
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 bouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde eller mælk
  • 2,5 dl. vand
  • 200 g. fuldkornspasta
  • 1 pk mozzarella ost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Varm olie i en gryde og svits hakket løg og presset hvidløg i hvidløgspresseren eller hak det fint.
  • Tilsæt hakket oksekød og brun kødet godt.
  • Tilsæt krydderierne, tomatpure og en bouillionterning.
  • Tilsæt hakkede tomater, vand og madfløde og det hele koges op.
  • Rør majsstivelse op i lidt vand. Tilsæt det til saucen og rør godt ud. Lad det hele koge et par minutter, så den begynder at tykne.
  • 200 g. pasta tilsættes, hvorefter hele blandingen hældes over i en ovnfast fad, der er smurt, for at det ikke hænger fast.
  • Bages først ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
  • Herefter tages fadet ud og den friske mozzarella smuldres udover. Bages yderligere 5-7 minutter.
  • Servere med en god salat.

Noter

Lasagnette kan også opbygges som en almindelig lasagne med 2-3 lag lasagneplader.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply