lasagne
Aftensmad, Stop madspild

Lasagne med grøntsager & fuldkorn

lasagneLasagne er en klassisk italiensk ret med lag af kødsovs, lasagneplader og bechamelsovs. De fleste kender lasagne fra Knorrs populære pakker, men det er nemt at lave selv.

Knorrs udgave, kan sikkert udmærket, men når du laver det selv, så ved du lige præcis hvad der er puttet i den og du undgår derfor unødvendige tilsætningsstoffer. 😉
Er du ikke til lasagne kan du evt. lave Lasagnette. Lasagnette minder meget om lasagne, men i stedet for lasagneplader, skal du anvende pastaskruer eller pastapenne. Du kan evt. bruge min opskrift Lasagnette – Sund, hurtig og nem.

I Denne opskrift på lasagne har jeg sneget en masse grønsager ned til det hakkede kød. Det er med til at reducere lasagnens kaloriemængde. Samtidig tilfører det lasagnen en stribe sunde stoffer i form af antioxidanter og kostfibre, som henholdsvis styrker immunforsvaret og sætter skub i fordøjelsen.
Er din familie ikke de bedste til at få spist nok grøntsager i løbet af dagen? Så er lasagne en god mulighed for at få brugt dine grøntsager i grøntsagsskuffen. Hvis du går all ind på sundhed kan du skifte bechamelsauce ud med hytteost. Det kan sparer dig for en del kalorier. Du kan også vælge at gøre lasagnen sundere ved, at bruge fuldkorns lasnageplader eller skiver af squash eller kartofler.

lasagne

Lasagne med grøntsager & fuldkorn

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 squash (revet eller hakket)
  • 2-3 peberfrugt (revet eller hakket)
  • Smør eller olie til stegning
  • 500 g hakket svinekød
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • 5 dl tomatpassata i karton
  • 1,5 dl vand
  • lasagneplader (gerne fuldkorn)
  • 280 g revet mozzarella (fx 15 %)
  • 1 karton mornaysovs eller bechamelsovs (kan erstattes af 500 g hytteost 5 %)

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde, og steg løg, hvidløg samt revet eller hakket peberfrugt og squash i et par minutter.
  • Tilsæt kødet, og steg videre, indtil alt kødet er gennemstegt.
  • Kom krydderierne i kødet sammen med tomatpassataen og vand. Lad det simre et par minutter og tag gryden af komfuret.
  • ‘Byg’ lasagnen i et ildfast fad – lidt kødsovs i bunden, dernæst lasagneplader, så hytteost eller bechamel osv. Slut af med kødsovs, og fordel til sidst revet ost på toppen af lasagnen.
  • Bag den i en forvarmet ovn. Bagetid 25-28 minutter ved 200 grader varmluft.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar