Langtidsstegt flæskesteg
Aftensmad, Højtider

Langtidsstegt flæskesteg i ovn

Langtidsstegt flæskestegFlæskesteg med sprøde flæskesvær er en traditionelle danske ret serveres med karamelliserede brune kartofler, kogte hvide kartofler, rødkål og flæskestegssovs.
Om sommeren spiser vi oftest flæskesteg i flæskestegssandwich. Til jul med brune kartofler, rødkål og sauce – resten af året med salater mm.
Flæskesteg er skønt året rundt og tilbehøret kan varieres, så det passer til årstiden og anledningen.
Her får du min opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn.
Om du vælger, at lave en langtidsstegt flæskesteg, “almindelig stegt”, grillet, er igen hvad man er til. Når vi taler flæskesteg som udskæring, er der mange holdninger, da en flæskesteg kan være fire forskellige udskæringer. De enkelte udskæringer kan du læse mere om lige her.

  • Nakkekam – Stammer fra enden af grisens nakke. Det er en udskæring med en god marmorering af fedt, som også vinder ved langtidsstegning
  • Ribbensteg – Sidder på grisens bryst og typisk får man ribbenene med. En meget fedtholdig udskæring, som har rigtigt godt af at blive behandlet over lang tid.
  • Skinkesteg – En mager udskæring fra grisens yderlår. En udskæring hvor du lige skal dobbelt tjekke, at den er afpudset ordenligt, og sværen skal ridses på tværs af kødfibrene. Det er en udskæring, hvor du får meget kød.
  • Svinekam – Er den mest populære udskæring fra grisen, hvor du får en høj kødmængde. Det er en steg der, hvis den ikke behandles korrekt, hurtigt kan gå hen og blive tør. Svinekammen stammer fra den nedre del af grisens ryg og mørbraden medtages ikke.

Undgå madspild:
Rester kan skæres i skiver og bruges som pålæg på rugbrød eller i sandwich, burgere mm.

Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg i ovn

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 1,2-1,5 kg svinekam uden ben
  • 1-1½ spsk groft salt
  • evt. 2-3 laurbærblade

Sådan gør du

  • Rids sværen helt ned til kødet med ½ cms mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
  • Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.
  • Læg stegen på en rist i en lille bradepande, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol eller et stykke skrællet kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret.
  • Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 130 grader almindelig luft – IKKE varmluft.
  • Sæt nu flæskestegen ind i ovnen, og her skal den stege i cirka syv timer. Det er altså en ægte langtidsstegt flæskesteg.
  • Til sidst steges sværene sprøde ved 225 grader eller under grillen. Men hold også øje med sværene – det kan pludselig gå hurtigt.
  • Tag den langtidsstegte flæskesteg ud af ovnen, og læg den på et skærebræt. Her skal den hvile i 20 minutter – UDEN at være tildækket, for så bliver sværene bløde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar