Aftensmad

Lakse tærte med porre

lakse tærte I en sund og varieret kost anbefales det af Sundhedsstyrelsen, at du spiser 350 gram fisk om ugen, her bør de 200 gram komme fra fede fisk. Ved at lave denne lakse tærte får du lidt af det anbefalede fisk og som ekstra gevinst får du Porrer, der har et kostfiberindhold på 2,2 gram pr 100 gram. Porre er rige på jern, magnesium og kalium, og du får også både betacarotener, K- og C-vitaminer, når du spiser de grønne og hvide stængler. Betacarotenerne omdannes til A-vitaminer og er gode for dit syn og din hud. Hvis du ikke ønsker at bruge porre kan du evt. bruge frisk broccoli.

LAKSE TÆRTE 4 pers.
1 pakke færdig tærtedej
Fyld:
2-3 porre
125 g. røget laks
1/2 bundt dild, finthakket
3 æg
2 dl.cremefraiche 18%
1 1/2 dl. mælk
salt;peber
Kom tærtedejen i et tærtefad og prik dejen med en gaffel.Forbag den midt i ovnen i 10-15 min.skær porren ud i ringe og fordel porre og skær laks i strimler og kom på tærtedejen. Drys med dild, salt og peber. Pisk æg med cremefraiche og mælk. Hæld det over porre og laks. Bag tærten i 35-45 min. til æggemassen er helt stivnet. Servere tærten med en god salat og evt. groft brød.

0

You may also like

Leave a Reply