Kyllingefilet i fad med grøntsager
Aftensmad, Stop madspild

Kyllingefilet i fad med grøntsager

Kyllingefilet i fad, er en lækker ret, der indeholder grøntsager og en skøn flødesovs. Retten er nem at lave, og den er klar på lidt over en halv times tid. Jeg har brugt cirka 800 gram kyllingefilet i denne opskrift, hvilket svarer til 4 store stykker Kyllingefilet. Dette fad med kylling indeholder en del grøntsager, og derfor er yderligere tilbehør ikke nødvendigt. Men du kan da servere et stykke groft brød til.

I bedste Stop Spild Af Mad stil, besluttede jeg mig for at bruge de grøntsager jeg havde i min grøntsagsskuffe. Derfor er denne ret en god måde, at få brugt de sidste grøntsager du har liggende. Du behøver ikke bruge de samme grøntsager, som jeg har brugt. Du kan bruge de grøntsager du kan lide.
Du kan fx. bruge broccoli, blomkål, porrer og gulerødder mm. Det er kun fantasien, der sætter grænser for hvilket grøntsager du kan bruge. Da retten er med grøntsager er det en god måde at få halvdelen af de 600 gram frugt og grønt som fødevarestyrelsen anbefaler vi får om dagen.

Kyllingefilet i fad med ris og grøntsager er god mad til både børn og voksne, og når først retten er i ovnen, ja så passer den jo sig selv. Derfor er den god at lave på travle hverdage, men kan bruges i weekenden med inviterede gæster. Opskriften minder lidt om klassikeren koteletter i fad.

Kyllingefilet i fad med grøntsager

Kyllingefilet i fad med grøntsager

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 800 g Kyllingefilet uden skind og ben
  • 1 Løg
  • 200 gram gulerod
  • 2 peberfrugt
  • 2 ds. Hakkede tomater (konserves)
  • 2 tsk. Karry (stærk)
  • 1 pk bacon
  • 250 ml madfløde
  • Salt & Peber
  • Hvidløg

Sådan gør du

  • Kyllingekødet krydres og brunes let på panden og lægges herefter over i et ildfast fad.
  • Grøntsagerne skæres i tern. Bacon brunes på panden sammen med løg og grøntsagerne tilsættes og svitses med i få minutter. Fløde og tomaterne tilsættes og retten smages til med krydderier og hældes over kyllingekødet.
  • Sættes herefter i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
  • Server med kogte ris til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

 

 

 

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar