Aftensmad

Kylling tærte med bacon

Kylling tærte med baconKylling tærte med bacon smager fantastisk og er hurtigt klar, til dage hvor der er lidt travlt. Kyllingen og baconen passer godt sammen og giver en masse smag. Forårsløg gør den lidt friskere og det passer godt sammen. Du kan evt. komme lidt krydderier i efter smag, som fx. oregano eller hvad du kan lide.
Kylling tærte rigtig god til frokost og blot varme den op, eller spise den kold.
Evt. med lidt salat og groft brød. Eller blot spise tærten som den er.

Det er ikke så ofte vi får kylling tærte, men det er god måde at få ryddet op i grøntsags skuffen, men også en god måde at undgå en masse madspild.
Oftest laver jeg tærten med kylling meget simpel, dvs. at der ikke kommer for mange forskellige råvarer i. Hvilket giver mulighed for at eksperimentere og prøve sig frem med forskellige grøntsager.
Jeg har blandt andet forsøgt med peberfrugter, porre, broccoli, i kylling tærten, men prøve dig frem.

Opskrift på Kylling tærte

Der findes et hav af forskellige opskrifter på Kylling tærte. Men her får du en hurtig og nem opskrift. Hvis du vil gøre det nemt, kan du købe en færdig tærtedej. Så det blot, at komme alle ingredienserne op i, og i ovnen i 20 minutter. Nemmere bliver det ikke!
Selve fyldet i denne opskrift er sundt i sig selv, men hvis du gerne vil have en sundere tærtebund, kan du lave den selv ud fra bunden eller bruge en færdiglavet grovtærte, der er mere fiberrig og derfor et sundere valg end den lyse tærtedej.

Kylling tærte med bacon

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 pakke tærtedej
  • 1 pakke kylling i skriver
  • 200 g god bacon
  • 1 bundt forårsløg
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mælk
  • 100 g revet ost

Sådan gør du

  • Kom dejen i et tærtefad og forbag den efter anvisning på pakken.
  • Steg baconen på en pande. Skær evt. kyllingen i små strimler og steg sammen med baconen.
  • Skær forårsløgene i tynde skiver og hæld dem på panden, når kyllingen er godt brunet
  • Rør det godt sammen og lad det stå og simre et par minutter på middelvarme. Smag til med salt og peber og hæld fyldet over den forbagte tærtedej.
  • Pisk æg, creme fraiche, mælk, salt, peber og ca. halvdelen af osten godt sammen og hæld det over fyldet
  • Hæld den sidste halvdel af osten over tærten
  • Bag tærten ved 200°C varmluft i ca. 25 minutter, eller til den er gylden og æggemassen er helt stivnet. Brug evt. en gaffel til at tjekke om fyldet slipper i midten af tærten
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply