Kylling og bacon i fad med pasta
Aftensmad, Stop madspild

Kylling og bacon i fad med pasta

Kylling og bacon i fad med pasta Kylling og bacon i fad med pasta med en skøn flødesovs og grøntsager. Samt smeltet ost på toppen, er nem aftensmad. Retten er nem at lave, hvor hele molevitten tilberedes færdigt i et fad i ovnen.
Jeg har brugt cirka 500 gram kyllingebryst i denne opskrift, hvilket svarer til tre store stykker kyllingebryst.
Jeg hældte dåsen med tomater op i en si og siede væsken fra, så det kun var de flåaede tomater jeg brugte. I opskriften bruges der en del væde, da pastaen suger en del væske, imens den tilberedes, så du behøver ikke fortvivle, hvis retten virker noget flydende, når fadet sættes i ovnen. Retten bliver fast i det, når den er færdigbagt.
Kylling og bacon i fad med pasta er en god måde i bedste stop madspild, at brugt evt. grøntsager du har liggende som er ved at være tid for, at skal bruges.

Pastaen skal ikke skal tilberedes, inden ingredienserne blandes sammen og fadet sættes i ovnen. Det hele tilberedes i ovnen og pastaen suger en del af væden undervejs.
Denne ret med kylling indeholder en del grøntsager, og derfor er yderligere tilbehør ikke nødvendigt. Du kan evt. servere med groft brød til. Ønsker du en sundere udgave kan du bruge fuldkornspasta og 4% madfløde.

Kylling og bacon i fad med pasta

Kylling i fad med pasta

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 300 gram bacon i tern
  • 500 gram kyllingebryst filet
  • 1 skalotteløg
  • 1 stor porre
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 gram pikant flødeost (evt. med hvidløg og urter. )
  • 5 deciliter madfløde
  • 350 g pasta
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 ps. revet ost

Sådan gør du

  • Bacontern steges næsten sprøde på en varm pande. Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis baconen steges for tør. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  • Kyllingefileterne skæres i tyndes trimler, og brunes på panden. Krydr med salt og peber og kom kødet i fadet.
  • Finthakkede skalotteløg og hvidløg sauteres i en sjat olie på panden sammen med porrer i tynde skiver, Peberfrugter i tern. Det tager et par minutter, men varmen må ikke være for høj, så det tager farve.
  • Tilsæt hakkede tomater, pikant flødeost og fløde. Lad det koge 4-5 minutter og smag til med salt og peber. - Jeg hældte dåsen med tomater op i en si og siede væsken fra, så det kun var de flåaede tomater jeg brugte.
  • Hæld det i fadet over pastaen og vend det hele forsigtigt rundt.
  • Dæk fadet med stanniol og bag det i ovnen ved 225 grader i ca. 45 minutter - rør rundt et par gange undervejs. Fjern stanniol, fordel den revne ost på toppen og gratiner fadet i 10-15 minutter ved 200 grader til osten er gylden.

Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar