kylling i karry
Aftensmad

Kylling i karry med gulerødder og forårsløg

kylling i karryLækker og velsmagende Kylling i karry, der er hurtig og nem at lave. Baseret på en væde fra kokosmælk, der passer godt sammen med karry.
Karry er måske det af alle orientalske krydderier, vi har taget mest til os i Danmark, så det er slet ikke så underligt, at den er en af hovedingredienser i flere af danskernes yndlingsretter som fx. Boller i karry.

Kylling i karry er et hit hos de fleste. I en travl hverdag, er det rart med noget nemt mad. Derfor er det rart at have færdige retter i fryseren, som man blot kan tage op og varme. Denne ret kan fryses ned og så det blot at tage retten op om morgen og opvarme den og koge ris. Så er aftensmaden serveret.

Karry.

Karry er et populært krydderi i det danske køkken. Det kommer bag på mange, at karry ikke i sig selv er et krydderi, men faktisk et resultat af mange krydderier, der er blandet. Karry er et blandingskrydderi. I nogle typer af karry er der flere forskellige krydderier. Fælles for de fleste udgaver er dog gurkemejen. Den har æren for den smukke gule farve, vi ofte forbinder med karry.

Karry og kokosmælk.

Når man laver retter med karry, er kokosmælk en af de ting, der går igen på ingredienslisterne. Kokosmælk har en meget cremet og til tider sødlig smag, hvilket skyldes et højt indhold af olie og sukker, der udgør den perfekte kontrast til den stærke karry.

kylling i karry

Kylling i karry

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 600 kyllingebrystfilet
  • 20 g smør
  • 1 spsk neutral olie
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 spsk karry
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 ds kokosmælk
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 300 g gulerødder
  • 150 g forårsløg

Sådan gør du

  • Kog fuldkornsris efter pakkens anvisning.
  • Dup kyllingefileter med køkkenrulle og skær dem i mundrette stykker.
  • Varm en gryde med olie, kom gurkemeje, karry og frisk ingefær i olien og lad smagen af krydderier komme frem under omrøring et par minutter ved jævn varme.
  • Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem sautere i 5-6 minutter, så alle stykker er dækket af krydderier og brunet af.
  • Kom kokosmælk ved og lad det koge i 10 minutter ved svag varme.
  • Smag til med citronsaft og salt.
  • Kom gulerødder skåret i skiver og forårsløg skåret i skrå skiver i saucen og lad det simre, til grøntsagerne er møre.
  • Servere med ris til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar