Brød og kager Højtider

Krydderkage muffins – nemme at bage

Krydderkage muffinsKrydderkage muffins er lækker og velsmagende kage i juletiden. De er dejlig nem at lave og smager skønt til fx. en kop kaffe eller gløgg.
Det er ikke så tit jeg bager krydderkage. – hold nu op, det smager jo bare skønt! Hele huset dufter af jule krydderier. En rigtig mormor opskrift på sådan en helt almindelig gammeldags skøn krydderkage muffins.

Oprindelig er denne opskrift på krydderkage i sandform, men tænkte jeg ville prøve at lave min krydderkage i muffinsforme, da jeg kan fryse ned i små potioner og blot tage det antal muffins op jeg skal bruge og mindske madspild. Jeg har brugt Korender, du kan udskifte med rosiner, hvis du ønsker det. – Til dem der ikke kender korender, er det udsøgte, små, tørrede, kernefrie vindruer med en intens frugtsmag og aroma. Korender smager skønt i fx. brød, kager og konfekt. Prøv dem også i müsli og råkostsalat.

Krydderkage muffins kan spises året rundt, trods de lidt julede krydderier, som er tilført kagedejen. Brunt Bagepulver kan bruges i et utal af opskrifter – lige fra honningkager, honningkage med smørcreme til krydderkage. Du kan evt. pynte dine muffins med glasur eller smørecreme. Er du ikke til krydderkage, kan du evt. bage æblemuffins med kanel.

Krydderkage muffins

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg str. M/L
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 brev Brunt Bagepulver
  • 2 ½ dl mælk
  • 1 pose Korender (75 g)

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker sammen i en skål.
  • Pisk æggene i et ad gangen med en håndmixer ved høj hastighed.
  • Tilsæt sigtet hvedemel, vaniljesukker og brunt bagepulver og rør det i sammen med mælken.
  • Rør til sidst korender i dejen.
  • Hæld dejen i muffinsforme og bag dem ved 200º C traditionel varme. i 10-15 min.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply