Aftensmad

Kartoffeltærte med bacon

Kartoffeltærte med baconKartoffeltærte er supper nemt at lave og du kan evt. bruge nogle rester fra aften i forvejen. Kartoffeltærten eller tærte med alverdens fyld er gode at have i fryseren, men er også skønt i madpakken. Tærte fyld kan varieres i uanede mængder, afhængigt af hvad du gemmer i dit køleskab og grøntsagsskuffe. – En god måde at få flere grøntsager ind i aftensmaden.

Du kan i din æggeblanding bruge hytteost og grov tærtedejen hvis du ønsker en sundere tærte.
Brug en masse forskellige friske kyrdderurter i dine tærter, det giver en skøn smag.
Ovnbagte cherrytomater med olivenolie, hvidløg og urter og er skøn i fyldet. – det er kun fantasien der sætter dine grænser for fyld i din tærte.
I denne opskrift på Kartoffeltærte kan du udskifte kartofler og bacon med det fyld du kan lide. 🙂

Kartoffeltærte med bacon

Print opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 rukke færdigkøbt tærtedej
  • 600 gr kartofler
  • 300 gr bacon i tern
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 6 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk oregano

Sådan gør du

  • Læg tærtedejen i en tærteform. Forbag tærten i 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Husk at prikke tærtedejen inden den kommes i ovnen.
  • Kartofler skrælles og koges 10 minutter i letsaltet vand. Køles lidt af. 
  • Bacon steges sprøde på en pande, men steg ikke baconen for hårdt. Peberfrugt snittes i små tern og forårsløg i tynde skiver. Kommes ved baconen til sidst og svitses med et minuts tid. 
  • Æg og mælk piskes sammen med lidt oregano eller de krydderier du kan lide. 
  • Tag tærten ud. Fordel blandingen af bacon, peberfrugt og forårsløg i tærten. 
  • Skær kartoflerne i tynde skiver, som lægges i et lag øverst på tærten. Hæld æggemassen over
  • Bag tærten ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply