Kartoffeltærte med bacon
Aftensmad, Frokost, Stop madspild

Kartoffeltærte med bacon

Kartoffeltærte med bacon er supper nemt at lave og du kan evt. bruge nogle rester fra aften i forvejen. Kartoffeltærten eller tærte med alverdens fyld er gode at have i fryseren, men er også skønt i madpakken. Tærte fyld kan varieres i uanede mængder, afhængigt af hvad du gemmer i dit køleskab og grøntsags skuffe. En god måde at få flere grøntsager ind i aftensmaden.
Kartoffeltærten kan også laves som en vegetarret, hvor du undlader bacon. Du kan evt. komme lige gulerødder i tern i din tærte istedet for bacon. Eller andre grøntsager som du kan lide.
Kartoffeltærte er et rigtig dejligt tilbehør til mange former for kød. Den kan også spises alene som et grønt måltid med en god salat til eller indgå på en buffet.

Du kan i din æggeblanding bruge hytteost og grov tærtedejen hvis du ønsker en sundere tærte. Brug en masse forskellige friske kyrdderurter i dine tærter, det giver en skøn smag. Ovnbagte cherrytomater med olivenolie, hvidløg og urter og er skøn i fyldet. Det er kun fantasien der sætter dine grænser for fyld i din tærte. I denne opskrift på Kartoffeltærte kan du udskifte kartofler og bacon med det fyld du kan lide. 🙂

Inspiration: Kylling tærte med bacon

Kartoffeltærte med bacon

Kartoffeltærte med bacon

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 rukke færdigkøbt tærtedej
  • 600 gr kartofler
  • 300 gr bacon i tern
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 6 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk oregano

Sådan gør du

  • Læg tærtedejen i en tærteform. Forbag tærten i 10 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Husk at prikke tærtedejen inden den kommes i ovnen.
  • Kartofler skrælles og koges 10 minutter i letsaltet vand. Køles lidt af. 
  • Bacon steges sprøde på en pande, men steg ikke baconen for hårdt. Peberfrugt snittes i små tern og forårsløg i tynde skiver. Kommes ved baconen til sidst og svitses med et minuts tid. 
  • Æg og mælk piskes sammen med lidt oregano eller de krydderier du kan lide. 
  • Tag tærten ud. Fordel blandingen af bacon, peberfrugt og forårsløg i tærten. 
  • Skær kartoflerne i tynde skiver, som lægges i et lag øverst på tærten. Hæld æggemassen over
  • Bag tærten ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar