Aftensmad/ Frokost

Kartoffelsalat med rejer og avocado

Kartoffelsalat med rejerKartoffelsalat med rejer og avocado er en skøn salat. Server salaten med groft brød og brug salaten som et helt måltid. Sommeren er stadig over Danmark, hvilket også betyder lækre danske kartofler.
Her er de brugt i en lækker kartoffelsalat med rejer og avocado. Har du kartofler tilbage fra aftenen før, kan du snildt bruge dem til denne kartoffelsalat. Du kan evt. tilføje ærter, forårsløg, radiser, tomater i din salat, hvis du ønsker lidt mere fylde og flere grøntsager.

Dressingen i denne kartoffelsalat med rejer har jeg lavet med creme fraiche 6 % og dild. Man kan eventuelt skifte noget af creme fraicheen ud med mayonnaise, ligesom man også kan bruge creme fraiche med forskellig fedtprocent, alt efter hvad man er til.
Er du mere til den mere klassisk kartoffelsalat, kan du evt. bruge min opskrift på Hurtig kartoffelsalat

Avocadoer er sunde

Avocado indeholder 160 kcal pr. 100 gram – hvilket cirka svarer til en lille avocado eller en halv stor.
Det er forholdsvis mange kalorier, men det bør ikke afholde nogen fra at spise den – heller ikke selv om man gerne vil tabe sig. Det handler som med alt andet om mængder, og en halv avocado om dagen vil alle kunne spise. Avocado indeholder godt med kostfibre, der fylder i maven og sundt fedt, der spiller en rolle, når det kommer til følelsen af mæthed. Fedtet i avocado er af den umættede slags, hvilket har en positiv effekt, når det kommer til at undgå hjerte-kar-sygdomme, og er godt for hjernen, hormonbalancen osv.
Når du spiser avocado, får du også folsyre, der er godt for din hukommelse. Derudover får du også bl.a. A- og E-vitamin, der begge spiller en rolle for pæn og sund hud. Avocado indeholder også antiinflammatoriske stoffer, hvilket vil sige, at den kan modvirke betændelsestilstande, der ligger til grund for mange sygdomme. Brug fx. avocado som smørelse på brød og under pålæg som agurk, tomat og kartoffel. Dryp lidt citronsaft på avocadoen, så den ikke bliver brun.
[sp_recipe]

No Comments

Leave a Reply