Karbonade med bagte rodfrugter
Aftensmad

Karbonader med honningristede gulerødder

Karbonader med kartofler og persillesauce er en sand klassiker. Her har jeg lavt karbonader med honningristet gulerødder, sovs og kartofler. Vi danskere er ikke for gode til at spise grove grøntsager som fx. guleeødder da de ofte kræver, at man tilbereder dem på en eller anden måde, fx ved at dampe eller koge. Lysten til at spise flere grove grønsager kan blive større ved at tilberede dem på en ny måde. I denne opskrift er det blot at skrælle gulerødderne og i ovnen med marinade. Hurtigt og nemt.

100 gram gulerod indeholder kun ca. 50 kalorier. Guleroden er rig på vitaminer og kostfibre der fremmer for fordøjelsen, regulerer blodsukkeret og forebygger hjertekarsygdomme og kræft. Gulerødder indeholder beta-caroten, der omdannes til A-vitamin i leveren. A-vitamin har betydning for blandt andet øjets funktion og for hudens sundhed. Friske gulerødder kan du småspise hele dagen som snack eller mellemmåltid, uden det fylder noget synderligt i kalorieregnskabet. Samtidig får du noget at tygge på.

KARBONADER MED HONNINGRISTEDE GULERØDDER
800 hakket kalve og grisekød
1 stk. æg
5 spsk. rasp
25 g smør
Salt og peber
Honningristede gulerødder
12 stk. gulerødder
2 spsk. acaciehonning
2 spsk. smør
1 spsk. Persille
2 fed hvidløg
Salt og peber
Form kødet i passende størrelse. Slå ægget ud og rør det godt rundt og hæld rasp og lidt salt på sin egen tallerken med 1 tsk salt og lidt peber i. Vend nu kødet først i æg og derefter i rasp. Skræl eller vask gulerødderne. I en frysepose blandes honning, smør, persille, knust hvidløg, salt og peber. Kom gulerødderne i posen og sørg for at få det blandet godt sammen så alle gulerødderne er dækket. Hæld alt indhold fra posen i et ildfastfad og bag dem i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Imens gulerødderne er i ovnen steges bøfferne på panden i lidt smør.

Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

Skriv en kommentar