Brød og kager

Kaffe muffins med glasur. 192 kcal.

kaffe muffinsJeg har længe gerne ville bage noget med kaffe, og valget faldt på disse kaffe muffins. Denne opskrift er nem og og kræver ikke noget ekstra, hvis bare du har dit basis lager fyldt. De kan sagtens laves dagen før, det bliver de ikke tørre af. Du kan evt. fryse dine muffins ned uden glasur.

Er du vild med kaffe og chokolade, så disse muffins noget for dig. Der venter dig en opskriften på den lækreste chokolade muffins med kaffe. Kaffesmag både i muffins og serveret med en varm kop kaffe ved siden af vil være perfekt! 🙂

Jeg har i opskriften brugt olie, hvilket blødgør, og giver fugt og saftighed til dejen. Hvis du ikke kan undvære smørsmagen i kagen, så brug gerne 50-100 gram smeltet smør i stedet for. Du kan evt. kærgården light. Da det er blødt behøver du ikke smelte kærgården, men blot komme det i dejen og røre det ud.
Hvis du vil spare lidt kalorier kan du erstatte olien med 75g kærgården light og brun farin med sukrin gold og der vil være 102 kcal pr. muffins uden glasur.

Dejen er chokoladelækker og du kan sagtens øge chokolademængden eller kaffen. Der er rimeligt meget kaffe i dejen, så være obs. på at kaffe smagen ikke bliver for intens. Det er en virkelig lækker chokolade muffins, med kraftig chokolade- og kaffesmag. Jeg brugte instant kaffe pulver, men du kan også sagtens brygge en god kop stærk kaffe på helt almindelig vis.

Inspiration: Kanelkage med kaffeglasur.

kaffemuffins

Kaffe muffins med glasur - 192 kcal pr stk

Er der noget mere lækkert end hjemmelavede kaffe muffins. De kan sagtens laves dagen før, det bliver de ikke tørre af.
Antal 14 stk

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 75 g. Olie eller smør
  • 200 g. Yoghurt
  • 25 g. Kakao
  • 2 spsk. Instant kaffe pulver
  • 200 g. Manitobamel
  • 250 g. Brun farin eller sukrin gold.
  • 1 tsk. Natron

Sådan gør du
 

  • Bland der de våde ingredienser i en skål. Her skal kaffepulveret i. Det opløses fint efter omrøring et par minutter.
  • De tørre ingredienser blandes i en skål.
  • De tørre ingredienser hældes i skålen sammen med de våde.
  • Dejen røres til den er ensartet.
  • Fordel dejen i 14 muffinsforme.
  • Bages ved 175 grader i 20-25 minutter.

Noter

Næringsindhold pr 100 g.
Fedt Protein Kulhydrat Kcal
11 g 6,5 g 45,8 g 311

Velkommen

Velkommen til min blog med sunde og nemme opskrifter til en travl hverdag.
Læs mere

No Comments

Leave a Reply