Dessert Højtider

Kaffe istærte på kiksebund med chokolade

Kaffe istærteEn god kaffe til en mundlækker kage kan gøre underværker.
Jeg er kaffenarkoman og elsker at eksperimenter med kaffe i kager, is osv. I denne opskrift har jeg brugt kaffe i isen og du kan evt. som jeg har gjort tilsæt lidt baileys. – Brugte ca 1-2 spsk.
Denne sprøde kaffe istærte kan evt. serveres som dessert. Den knasende bund supplereret med den kaffelækre is evt. sammen med friske bær gør denne is-dessert til et sikkert hit i hele familien.

KAFFE ISTÆRTE 4-6 pers
250 g Digestive-kiks
150 g smør
50 g mørk chokolade
1. spsk instant kaffepulver
4 dl piskefløde
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 dl flormelis
Beklæd springformen, O 24 cm med bagepapir. Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle. ;Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle lidt af. Hak chokoladen fint. ;Bland kiks, smør og chokolade grundigt i en skål, og pres blandingen ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag. Stil formen i køleskabet, mens du laver iscremen. Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Bland fløde og den knuste kaffe i en skal, og pisk det til let kaffeflødeskum. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skål. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du far en jævn og luftig iscreme. Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen. Dæk den med husholdnings film, og stil den i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.

0

You may also like

Leave a Reply