Jordbærtærte - let og lækker
Brød og kager, Dessert

Jordbærtærte – let og lækker

Jordbærtærte er bare lige lidt mere lækkert end den man køber hos bageren, når den er hjemmebagt. Den klassiske jordbærtærte med mazarinbund, mørk chokolade, fløjlsblød vanillecreme og smukke danske sommerbær er et hit hver sommer, som danske bagerier og konditorier langer over i disken hvert sommer. Det er dog supper net, at lave denne tærte.


Her får du en opskrift på en skøn jordbærtærte bagt på en traditionel mørdejsbund. Denne mørdejsbund gør din jorbærtærte til et sikkert hit til eftermiddagskaffen. Hvis du ikke er til mørdejsbund i din jordbærtærte, kan du skyde genvej og bruge min mazarinkage

Jeg har gennem tiden afprøvet mange forskellige mørdeje, hvilket gjorde jeg smuttede uden om tærter med mørdejsbund. Men forleden faldte jeg over Mette Blomsterbergs opskrift på mørdej og denne mørdej er blevet min favorit. Mette Blomsterbergs opskrift på mørdej er nem at tilberede og kan variere i bagetid, alt efter dejens tykkelse, hvilken fyld du kommer i din tærte.

Da jeg lavede mørdejen, skar smøret ud i små tern og kom det i mini hakker sammen med lidt mel til det lignede savsmuld. Jordbærtærten bagte jeg i en Perforeret bageform, 20 cm. Og der var lidt dej til overs, hvor jeg fik 6 små linser udover tærten. – Min form var med løs bund. Det gør det nemt at befri tærten. Jeg har valgt at bruge færdig kagecreme, som jeg har rørt op med lidt flødeskum. Du kan evt. lave din egen kagecreme.

Jordbærtærte - let og lækker

Jordbærtærte

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg str. L
  • 2 tsk. Mandelaroma
  • Marcipanmasse:
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g reven marcipan
  • 1 æg
  • Chokolade til bunden:
  • 100 g chokolade
  • Vaniljecreme:
  • 1 halvt brev Kagecreme
  • 2,5 dl mælk
  • 3 dl piskefløde
  • 500 g friske jordbær

Sådan gør du

  • Mørdej Rør mel og flormelis sammen i en skål. Smuldr smørret ned i melblandingen. Saml til sidst dejen med ægget og ælt det, til du får en smidig mørdej.
  • Stil mørdejen i køleskabet i 1/2 time før den rulles ud.
  • Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og læg den i en smurt form.
  • Marcipanmasse: Røre smør og sukker sammen. Tilsæt så marcipanen og 1 sammenpisket æg. Læg marcipanfyldet på og bag jordbærtærten ved på 180° C varmluft eller 200° C almindelig varme i ca. 20 minutter. Afkøl mørdejsbunden i formen på en bagerist.
  • Chokolade til bunden: Smelt chokoladen over vandbad og smør den på mørdejsbunden når den er kølet helt af. Lad chokoladen størkne.
  • Vaniljecreme: Bland brevet indhold med mælk. Pisk med håndmikser i 1 minut. Pisk fløden i en anden skål til en let skum der danner små toppe. Vend vaniljecreme og flødeskum sammen til en luftig konditorcreme og fordel den på tærtebunden. Rens og halvér jordbærrene. Fordel dem på toppen af cremen. Sæt kagen på køl.

Noter

Du kan evt. lave tærten dagen før og lade den stå på køl indtil servering.
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
Forrige indlæg Næste indlæg

Relaterede indlæg

Ingen kommentar

  • Reply Mørdej - Nem opskrift på grundmørdej — Diannas opskrifter 17. maj 2019 at 18:16

    […] til efteråret med æbler. Eller brug denne mørdej til hindbærsnitter. Du kan evt. lave denne jordbærtærte med denne […]

  • Reply Frugttærte - nem dessert — Diannas opskrifter 27. maj 2019 at 1:52

    […] tærter med høst fra evt. egen have. Hvis du mere er til tærte med mørdej kan du evt. lave min Jordbærtærte det er lavet på mørdej og med […]

  • Skriv en kommentar