Brød og kager

Jordbær muffins – nemme at bage

Jordbær muffinsJordbær muffins gør sig godt både på picnicturen eller i madpakken. Nu hvor der er jordbær, at finde i de danske butikkerne, er det ganske oplagt at bruge nogle af dem til fx. jordbær muffins. – Hvis du ikke ønsker jordbær i dine muffins, kan du evt. bruge blåbær eller de frugter du kan lide.
Jordbær er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Du får et hav af forskellige vitaminer og mineraler fra jordbær, og der er ganske få kalorier i jordbær – der er kun 41 kcal pr. 100 gram.

Hvis du bruger friske jordbær i dine muffins og har nogen i overskud, kan du fryse dem og bruge dem fx i smoothies eller til marmelade. I fryseren kan jordbærrene holde sig 8 til 10 måneder.

Da tanken er, at mine jordbær muffins skal bruges i min madpakke som en snack har jeg ikke givet mine glasur. Muffins er perfekte i madpakke – eller måske som en hurtig eftermiddags snack til den lille sult. Du kan pynte dine muffins med frosting, hvid glasur eller blot drysse flormelis over.

Frosting til fx. jordbær muffins:
200 g smør
200 g flormelis
vanille
smagsvarianter f.eks. frugtfarve, frugtsaft, kokos, citron, kaffe eller hvad du har lyst til.
Fremgangsmåde:
Lad smørret stå til det har fået stuetemperatur. Sigt flormelis i og tilsæt vanille. Pisk med en elpisker indtil frostingen er hvid, let og skummende. Tilsæt dine smagsvarianter. Det er vigtigt at smørret har den rette temperatur ellers kan du ikke opnå den rette konsistens. Det er desuden meget vigtigt, at dine cupcakes er kølet helt af inden du pynter dem med frosting. Ellers vil frostingen smelte ned af kagen, og du kan ikke få et flot resultat.

Jordbær muffins

Jordbær muffins

Print opskrift Pin opskrift Kommenter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 125 g smør
  • ½ dl mælk
  • 2 æg
  • 125 g mel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vanilje
  • 125 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g frosne eller friske bær (fx. jordbær, solbær osv. )

Sådan gør du

  • Smelt smørret, tilsæt mælk og pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, salt, vanilje, rørsukker og bagepulver i en anden skål.
  • Hæld derefter væsken i skålen lidt efter lidt, mens du rører.
  • Rør, til dejen er glat. Bland jordbærrene i og kom dejen i muffinforme foret med små papirforme.
  • Bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem køle af i en times tid, inden de dekoreres.

Noter

Opskriften giver 6 store eller 12 små muffins. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

No comments

  • Æbletærte med kanelsukker - hurtig og nem — Diannas opskrifter

    […] Æbletærte findes i mange variantioner. Dog er der den helt klassiske med marcipan. Som er den de fleste forbinder med æbletærter. Da marcipan indeholder en del sukker, hænger det ikke altid sammen med en sund livsstil. Derfor kan du evt. tilføje 2 tsk mandelessens, det er et bedre alternativ til marcipan. Ved at bruge mandelessens er smagen af marcipan smagen ikke nær så kraftig, som ved rigtig marcipan. Mulighederne er mange når det kommer til æbletærte og har du til sidste fået nok af æbletærte kan du bytte æblerne ud med pærer, andre frugter eller fx. bær. Hvilket gør opskriften alsidige og kan tilpasses efter hvad du ønsker af tærte. Du kan også vælge, at lave små æbletærter i stedet for en stor. Tærten kan fryses ned i ca. 2-3 måneder. Er du ikke til tærter kan du evt. lave frugt muffins. […]

    4. juni 2019 at 22:52 Reply
  • Leave a Reply