Brød og kager

Jordbær muffins – nemme at bage

Jordbær muffinsJordbær muffins gør sig godt både på picnicturen eller i madpakken. Nu hvor der er jordbær, at finde i de danske butikkerne, er det ganske oplagt at bruge nogle af dem til fx. jordbær muffins. – Hvis du ikke ønsker jordbær i dine muffins, kan du evt. bruge blåbær eller de frugter du kan lide.
Jordbær er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Du får et hav af forskellige vitaminer og mineraler fra jordbær, og der er ganske få kalorier i jordbær – der er kun 41 kcal pr. 100 gram.

Hvis du bruger friske jordbær i dine muffins og har nogen i overskud, kan du fryse dem og bruge dem fx i smoothies eller til marmelade. I fryseren kan jordbærrene holde sig 8 til 10 måneder.

Da tanken er, at mine jordbær muffins skal bruges i min madpakke som en snack har jeg ikke givet mine glasur. Muffins er perfekte i madpakke – eller måske som en hurtig eftermiddags snack til den lille sult. Du kan pynte dine muffins med frosting, hvid glasur eller blot drysse flormelis over.

Frosting til fx. jordbær muffins:
200 g smør
200 g flormelis
vanille
smagsvarianter f.eks. frugtfarve, frugtsaft, kokos, citron, kaffe eller hvad du har lyst til.
Fremgangsmåde:
Lad smørret stå til det har fået stuetemperatur. Sigt flormelis i og tilsæt vanille. Pisk med en elpisker indtil frostingen er hvid, let og skummende. Tilsæt dine smagsvarianter. Det er vigtigt at smørret har den rette temperatur ellers kan du ikke opnå den rette konsistens. Det er desuden meget vigtigt, at dine cupcakes er kølet helt af inden du pynter dem med frosting. Ellers vil frostingen smelte ned af kagen, og du kan ikke få et flot resultat.

Jordbær muffins

Jordbær muffins

0 fra 0 stemmer
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 125 g smør
  • ½ dl mælk
  • 2 æg
  • 125 g mel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vanilje
  • 125 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g frosne eller friske jordbær

Sådan gør du

  • Smelt smørret, tilsæt mælk og pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, salt, vanilje, rørsukker og bagepulver i en anden skål.
  • Hæld derefter væsken i skålen lidt efter lidt, mens du rører.
  • Rør, til dejen er glat. Bland jordbærrene i og kom dejen i muffinforme foret med små papirforme.
  • Bag kagerne ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem køle af i en times tid, inden de dekoreres.

Noter

Opskriften giver 6 store eller 12 små muffins. 
Sulten efter flere opskrifter?Følg @diannasopskrifter på facebook
0

You may also like

Leave a Reply